Bu haberleri okudunuz mu? Meclis, F-16, Kızamık...

Bu haberleri okudunuz mu? Meclis, F-16, Kızamık...

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya F-16 verilmesine yeşil ışık yaktı. Öte yandan ülkemizde bitme noktasına gelen kızamık vakaları, aşı karşıtlığı nedeniyle artmaya başladı. Ayrıca Milletvekili Seçimleri sonuçlarının kesinleşmesinin ardından gözler vekillerin mesleklerine ve yaşlarına çevrildi.

Oy vermeyen seçmenin sayısı nasıl yorumlanıyor? | 'Sandığa gitmiyorlar çünkü...'

Oy kullanmayan seçmen sayısı 2002 yılından bu yana genelde 8 milyon civarında seyrediyor. Nüfusta artış yaşansa da bu sayı pek değişmiyor. Peki, sandığa gitmeyenlerin sayısı nasıl yorumlanıyor? Oy kullanmayan seçmenin bu tutumunun ardında ne yatıyor?

30 günde en az 67 liderle görüştü | Zelenski savaşı diplomasi cephesinde hızlandırdı...

Zelenski, 24 Nisan'dan bu yana en az 67 devlet lideriyle yüz yüze görüştü. Putin ise ülke sınırları dışına çıkmıyor. Bahmut'taki çatışmalar ve Ukraynalı liderin diplomatik temasları, savaşın hem cephede hem de liderler zirvelerinde sürdüğünü ortaya koyuyor. 

Gençlerin ikinci tura etkisi ne olacak? Anne ve babalarının partisine...

Gençlerin seçim sürecinde attığı her adım haber oluyor. 14 Mayıs seçimlerinde tercihleri ne oldu, 28 Mayıs seçimlerinde tercihleri ne olabilir? Anne ve babalarının etkisi altında mı oy kullandılar yoksa bireysel şekilde iradelerini sandığa yansıtabildiler mi? 

Gözler şimdi bu ailelerde... | Gazilik ve şehitlik unvanı talep ediyorlar

Görev sırasında yaralanmasına karşı gazi sayılmayan 20 binden fazla kişi hala gazilik, evladını askerdeyken kaybeden 10 bine yakın aile de şehitlik unvanı talep ediyor. 1992'de nöbet tuttuğu sırada yaşamını yitiren er Nurhan Gürol'un şehit sayılması gözlerin bu kişilere dönmesine neden oldu. 

F-16'lar savaşın seyrini nasıl değiştirir? Rusya-Ukrayna savaşında yeni perde

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya F-16 verilmesine yeşil ışık yakması Ukrayna-Rusya Savaşı'nın seyrini değiştirebilir. Peki bu uçaklar savaşın gidişatını nasıl etkileyecek? Rusya bu hamleye nasıl karşılık verebilir? Bu uçakların Ukrayna'ya verilmesi ile ilgili sorunlar neler? 

'Kurtarıcı' diyen de var, zararlı gören de... | Hazır yemekler arttı peki kilolar?

Yaygınlaşan paket yemek siparişi uygulamaları hazır gıda tüketimini de arttırıyor. Bu uygulamaların pratik ve kurtarıcı olduğu bir gerçek, aynada da büyük değişiklikler görmüyor olabilir ama düzenli olarak dışarıdan yemek tüketmek türlü hastalıklara kapı açıyor. 

4 soru 4 cevap: ATA İttifakı nasıl kuruldu, nasıl bölündü?

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda Cumhur İttifakı'nı, Zafer Partisi ise Millet İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. Peki ATA İttifakı nasıl kuruldu ve ittifaktaki fikir ayrılığı nasıl ortaya çıktı? ATA İttifakı seçmeni 2. tura nasıl etki edecek? 

Çocukların bağışıklığını 3 yıl zayıflatıyor... Kızamıkta en çok artış olan 3 ülkeden biri Türkiye

Ülkemizde bitme noktasına gelen kızamık vakaları, aşı karşıtlığı nedeniyle artmaya başladı. DSÖ, Türkiye'nin son 12 ayda en çok vaka bildiren 3 ülkeden biri olduğunu duyurdu. Kızamığın en bulaşıcı hastalıklardan biri olduğunu belirten uzmanlar, aşı karşıtı söylemlere asla kulak asmama uyarısı yaptı. 

Birbirlerine tekne batırmayı öğretiyorlar! | 'Katil balinalar intikam almaya başladı...'

Moby Dick'in gerçek bir hikayeye dayandığı malum... Benzer bir olay şu günlerde Cebelitarık Boğazı'nda da yaşanıyor. Araştırmacılar, Gladis ismini verdikleri bir katil balinanın tabiri caizse 'intikam peşinde olduğu' ve genç balinalara teknelere saldırmayı öğrettiği kanaatinde. 

Meclis'in yaş ve meslek dağılımı nasıl? | En genci 25 yaşında...

28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçlarının kesinleşmesinin ardından gözler vekillerin mesleklerine ve yaşlarına çevrildi. En genç vekil 25 yaşında yemin edecekken, 1948 doğumlu Devlet Bahçeli'nin de Meclis'i açması bekleniyor. Meclis'te en kalabalık yaş grubuysa 50-59 olarak göze çarpıyor. 

Avrupa'nın en yükseği İstanbul: Burası da batar mı? | Taşı, toprağı gökdelen...

New York Manhattan'da gökdelenlerin her yıl birkaç milim battığının ortaya çıkması gözleri depremi bekleyen megakent İstanbul'a çevirdi. Uzmanlar, özellikle dere yatağı, alüvyon ve gevşek zemin gibi yerlerdeki yüksek yapılarda risk olabileceğini söyledi... 

Kavgalar da düğün paketine dahil mi? Bu dönemi en az hasarla atlatabilmek için...

Düğün hazırlığı dönemi, ailelerin talepleri, istenmeyen davetliler ve masraflar gibi nedenlerle stresli olabiliyor. Hatta bazı çiftler bu dönemde yaşadığı kavgalar sonucu ayrılabiliyor. Peki bu süreci 'en az hasarla' geçirmenin bir yolu yok mu? Uzlaşıya giden yol nerelerden geçiyor? 

47 bin 523 yeni seçmen ne yapacak? | Uzmanlar, gençlerin tercihlerini yorumladı

47 bin 523 seçmen 18 yaşına girecek ve 28 Mayıs seçimlerinde ilk kez oy kullanacak. Bu genç seçmenler 2. turu nasıl etkileyebilir? Uzmanlar, gençlerin tercihlerinin geleceklerini belirleyeceklerini belirtmekte.  

Devre mülk fiyatları neden yükseliyor? '2 yılda 5 kat artış'

Tatilciler arasında yoğun olarak ilgi gören devre mülk fiyatları, konuttaki artışa paralel olarak yükseliyor. Bir hafta devre mülk kiralamak isteyen bir kişi 25 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bir haftalık devre mülk tapusu ise 500 bin lira seviyelerini buluyor. 

Neden kaşınıyoruz? Kızarıklık, döküntü, ağrı...

Türkiye genelinde 3 yıldır uyuz vakalarında yaşanan ciddi artıştan sonra, bu kez de zona ve egzama şikayetlerinin de sıklaştığı gündeme getirildi. Deride döküntü, şiddetli kaşıntı ve ağrı ile görülen şikayetlerin, en önemli nedeni ise stres ve bağışıklık sisteminin zayıflaması... 

Arabulucu 'arayı' bulacak mı? Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığına yeni çare  

Mahkemelerdeki dosyalar artınca ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda 1 Eylül'den itibaren 'arabulucu' devreye girecek. Yeni düzenlemenin derinleşen ev sahibi-kiracı anlaşmazlığını giderip gideremeyeceği ise şimdiden merak ediliyor.

 Almanya'da çarklar duruyor mu? Türkiye ve AB nasıl etkilenir?

Almanya ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 0.3 daraldı. Böylece üst üste iki çeyrek küçülen Almanya ekonomisi resesyona girerken, uzmanlar bu durumun Türkiye ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine etkisi olacağını belirtiyor.

Yaşamın kaynağı asteroitler olabilir mi? 'Ejderha Sarayı'nın gizemi

Gezegenimizden milyonlarca kilometre ötede bulunan Ryugu adlı asteroitten getirilen örnekler, yaşamın kaynağı ile ilgili önemli ipuçları sunuyor. İsmi 'ejderha sarayı' anlamına gelen Ryugu'dan alınan örneklerde yer yüzünde de bulunan bazı organik moneküllere ve suya rastlandı.

 

 

F-16 kızamık Meclis