Bu haberleri okudunuz mu? Ataköy, aktarma süreleri, tarihi surlar...

Gündem haberleri
Bu haberleri okudunuz mu? Ataköy, aktarma süreleri, tarihi surlar...

Cumhuriyet tarihinin ilk uydu kent projelerinden Ataköy'ün zemini endişe yaratıyor. Ayrıca uzmanlara göre İstanbul'un kara surlarının durumu pek de iç açıcı değil. Öte yandan İstanbul'da bazı duraklar arasındaki aktarma sürelerinin uzunluğu dikkat çekiyor...

Genç seçmen oranı neredeyse aynı... | Peki bu kez ne farklı?

Birçok siyasetçi gençlerin oyuna talip. Partiler uzun süredir bu konuda ayrı bir çaba sarf ediyor. Fakat veriler incelendiğinde son yıllarda genç seçmenin ülkedeki seçmenler içindeki payının pek değişmediği görülüyor. Peki bu seçimlerin gençlerini, önceki seçimlerin genç seçmeninden farklı yapan ne?

Cumhuriyet'in ilk kent projelerinden... Deprem bölgesindeki Ataköy'de son durum ne?

Olası büyük Marmara depreminden zemin açısından etkilenmesi beklenen Ataköy, Türkiye'deki ilk uydu kent projesi olarak hayata geçirildi. 1 ve 2. Kısım'daki 50, 60 yıllık binaların yapımında dönemin ileri teknolojisi kullanılsa da zemin etkisi endişe yaratıyor. 

İstanbul'un göbeğinde bir cadde, kimse adını bilmiyor...

Levhalarda yapılan yazım yanlışları dilimize ne kadar az hakim olduğumuzu kolayca gözler önüne seriyor. Örneğin, İstanbul'daki Nispetiye/Nisbetiye Caddesi'nin isminin nasıl yazıldığı konusunda büyük bir kafa karışıklığı mevcut. Uzmanlar, belediyelerde bir "imla denetçisi" olması konusunda hemfikir.

Çanakkale'nin dereleri Marmara için nasıl bir risk?

Marmara Denizi’nde müsilaj sorununa yönelik endişe ve tartışmalar devam ederken, Çanakkale Boğazı’na dökülen derelerdeki kirlilik yükü gün geçtikçe artıyor. Çanakkale Boğazı’ndan Ege ve Marmara’ya da taşınan kirliliğin en büyük nedeni ise zirai ve evsel atıklar…  

Şırıngadaki hava, göz bağışı ve 'bayat kan'... Yeşilçam'ın tıp mucizeleri ne kadar gerçek? 

Yeşilçam filmlerinde hekimlerin ağzından çıkan "3 aylık ömrün kaldı" cümlesi bugüne kadar milyonlarca kişiyi ağlatmıştır. Yeşilçam bu tür sahneler konusunda bir hayli zengin. Peki, bugün biraz tuhaf gelen bu tür "tıp mucizelerinin" ne kadarı gerçek? 

80 yaşındaki Biden yeniden aday | 'Demokrat Parti kumar mı oynuyor?'

ABD tarihinde başkan seçilen en yaşlı isim konumundaki Biden, 2024 seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı. Partisinden başkana karşı henüz ciddi sesler yükselmedi. Eski başkan Trump'ın da geçtiğimiz aylarda adaylığını açıklaması "2020 tekerrür mü edecek" sorusunu da beraberinde getiriyor. 

Bu eserlerin Londra'da ne işi var! Sahabeler Türbesi çinileri...

Taşı toprağı tarih olan Anadolu'ya ait pek çok eser yurt dışında sergileniyor, bazıları açık açık müzayedelerde satılıyor. Londra'da düzenlenen yeni bir müzayedede ise Diyarbakır'daki Sahabeler Türbesi'ne ait çiniler ve Osmanlı dönemine ait eserler dikkat çekiyor. 

3 soru 3 cevap: Kiraya yüzde 25 zam sınırı ve hapis cezası

Geçen yıl Temmuz'dan beri uygulanan konut kiralarına yüzde 25 tavan fiyat sınırlaması devam edecek mi diye sorulurken Adalet Bakanı Bozdağ kiralara fahiş zam yapan ev sahiplerine hapis cezası verilebileceğini söyledi. Peki ev sahiplerinin ve kiracıların bu gelişmeyle ilgili bilmesi gerekenler neler? 

Gayrettepe metro-metrobüs 7 dakika... Aktarma süreleri uzun mu?

İstanbulluların büyük çoğunluğu işe ya da okula giderken toplu taşımadaki aktarma merkezlerini kullanıyor. Aktarma bazı yerlerde bir, bazı noktalardaysa 7 dakikayı bulabiliyor. Uzmanlara göre bu mesafeler kısalabilir ancak İstanbul'un jeolojik yapısı ve arsa sıkıntısı gibi nedenler bunu engelliyor. 

'Yüzbinlerce yılda çok nadir görülen bir hadise' | Bu yaz ne kadar sıcak olacak?

Kış geç geldi, kurak geçti. Şimdi tam bahar havaları gelecek derken başlayan yağmurlar ise "Yaz da mı gecikecek?" sorusunu akıllara getirmekte. Fakat Avrupa'yı ve Türkiye'yi daha ciddi bir sorun bekliyor. Uzmanlar, 3 yıl içinde dünya tarihinin sıcaklık rekoru kırılacağını belirtiyor. 

Kira artışı sınırı, konut satışlarını nasıl etkiler?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'da sona erecek kira artışlarına yüzde 25 sınırı getiren uygulamanın uzatmayı düşündüklerini açıkladı. Ancak bazı gayrimenkul uzmanları bu uygulamanın konut satışına caydırıcı etkisi olacağı görüşünde. Kiracılar ise karardan memnun. 

'Uydurduğu gözlerinden belli' | Karşımızdakinin yalan söylediğini nasıl anlarız?

Bazı araştırmalar yetişkinlerin günde 1-2 kere yalan söylediğini gösteriyor, tabii bunlara "pembe yalanlar" da dahil... Peki birinin size yalan söylediğini nasıl anlarsınız? Bu konuda yürütülen çalışmalar, yalan söyleyen kişilerin beden dilinde gizli türlü sinyalleri açıklayabiliyor. 

Evde ne kadar siyaset konuşuyoruz? Aynı aile içerisinde farklı siyasi tercihler...

Siyaset özellikle de seçim yaklaşırken gündelik hayatın konularından biri. İnsanlar bazen aynı bazen de farklı siyasi görüşlerde olabilir. Bu aynı evin içindekiler için de geçerli...

'Santim santim risk değerlendirmesi yapılmalı' | Tarihi surlar ne kadar sağlam?

Uzmanlara göre on yıllar içerisinde yeterli bakımlar yapılmadığı için İstanbul'un kara surlarının durumu pek de iç açıcı değil. 

Brexit'ten sonra şimdi de Huxit | AB'de yeni bir ayrılık hikayesi...

Doğu Avrupa ülkesi olan Macaristan'da Avrupa Birliği'ne olan destek, birliğe üye ülkeler arasında en düşük seviyede. Bu durumda Başbakan Viktor Orban'ın da etkisi var. Peki Birleşik Krallık'ın birliği terk etmesinden sonra AB'de yeni bir ayrılık yaşanır mı?

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri Web Özel