Suç makinası Kaspar, AB'deki örgütlenme deşifre oldu

Azerbaycan Ermenistan Avrupa Birliği Dünya haberleri Gündem haberleri ÖZEL HABERLER Organize suç örgütü Terör saldırısı Türkiye Fransa AB Almanya Belçika
Suç makinası Kaspar, AB'deki örgütlenme deşifre oldu

Avrupa Birliği'ndeki Ermeni lobicilerin rüşvet paralarıyla nasıl hukuk dışı faaliyetlerde bulundukları ifşa oldu. Azerbaycan düşmanlığını körükleyen lobicilerin başında ise mafya lideri, kanlı elmas kaçakçısı Kaspar Karampetyan bulunuyor.

Avrupa'yı mesken tutan Ermeni lobicilerin faaliyetleri ifşa oldu. Avrupa Birliği'ne (AB) yakınlığıyla bilinen EU Reporter yayın organı şaşırtıcı bir belgesel yayınladı. Azerbaycan'ın Kamu Yayıncılık organı CBC ile ortak hazırlanan belgeselde Ermenistan'ın AB'de ve Avrupa ülkelerindeki tartışmalı lobi faaliyetleri ifşa edildi. AB'nin Azerbaycan'a yönelik tutumunun Ermenistan lobi faaliyetlerinden etkilendiği bilgisine yer verilen belgeselde Ermenistan'ın uzun yıllardır hem Avrupa hükümetlerinde hem de AB kurumlarında Azerbaycan'a karşı lobi faaliyetleri gerçekleştirildiği ifade edildi.

Suç makinası Kaspar, AB'deki örgütlenme deşifre oldu - Resim : 1
AB'deki Ermeni lobisinin başında suç makinesi Kaspar Karampetyan bulunuyor.

ELE BAŞI KARAMPETYAN

Lobi faaliyetlerinin merkezinde ise ticari ilişkileri dolayısıyla birçok kez yargılama geçiren Kaspar Karampetyan bulunuyor. Belgeselde Karampetyan'ın Afrika'daki savaşların en büyük sebeplerinden sayılan küresel 'kanlı elmas pazarında' kuralsız ilişkiler içinde olduğu yer alıyor. Öte yandan AB'li politikacı ve diplomatları, Ermenistan'a götüren ismin de sıklıkla Karampetyan olduğu ifade edilen belgeselde, “Avrupa Birliği kurumları Azerbaycan ve Ermenistan arasında güçlü bir barış ve uzlaşı projesi için çalışırken kıtadaki Ermeni lobisi bu çabaları baltalıyor” deniliyor. 

POLİTİKACILARA RÜŞVET

Belgeselde; 2022 yılında rüşvet ve kanun dışı ticari ilişkiler dolayısıyla sarsılan ve aralarında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı'nın da olduğu dört AB politikacının tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte Ermeni lobisinin de iç yüzünün ortaya çıktığı bilgisi de yer alıyor. Avrupa Birliği'ndeki çatı Ermeni lobisi durumunda bulunan Adalet ve Demokrasi için Avrupalı Ermeniler Federasyonu ve AB-Ermenistan Dostluk Grubu'nun da Avrupalı politikacılara rüşvet veren kurumlar arasında olduğu öne sürülüyor. 

TERÖRİSTLERE PARA AKIŞI 

Öte yandan insan hakları ihlali sicili kabarık olan Kaspar Karampetyan'ın faaliyetleri bununla da sınırlı değil. Karampetyan bir yandan Belçika'daki Ermeni mafyasının liderliğini yürütürken,  diğer yandan Azerbaycan'ın özgürlüğüne kavuşturduğu Karabağ'daki eski rejimin yöneticilerini koruyor. Belgeseldeki bilgilere göre Karampetyan ayrıca Ermenistan'daki ayrılıkçı örgütler için de sıklıkla bağış toplantıları düzenleyip milyonlarca dolar geliri silahlı gruplara gönderiyor.

AB'YE ÇÖREKLENDİLER

AB'ye çöreklenen yapının her fırsatta Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına karşı toplantılar da düzenlediği bilisine yer verilen belgeselde Ermeni lobilerinin özellikle Belçika Parlamentosu, Almanya Parlamentosu ve Fransa Parlamentosu'nun bazı temsilcilerini de sıklıkla Ermenistan'a götürdüğü ve bu isimlerin sonradan Azerbaycan karşıtı demeçler verdiklerine dikkat çekilmekte.

Suç makinası Kaspar, AB'deki örgütlenme deşifre oldu - Resim : 2
Azerbaycan düşmanı Ermenistan lobisindeki diğer kritik isim ise Artur Khachatryan 

SKANDALDAKİ İKİNCİ İSİM

Belgesel ayrıca bir başka isme daha dikkat çekiliyor. 2022 yılında AB'de deprem etkisi yaratan rüşvet skandalında Ermenistan'a destek ve Azerbaycan'a düşmanca tavır sergilenmesi için birliğin kurumlarını harekete geçiren bu isim ise Artur Khachatryan. Ermenistan'daki radikal Daşnak Parti'li isim içini Avrupa'daki büyük rüşvet skandalında yer aldığı ifade ediliyor.  Belgeselde Ermeni lobicilerin AB'de ne kadar birim ve departmana para aktardığının ise tam olarak bilinmediği vurgusu dikkat çekiyor. 

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel