İmamoğlu 10 puan farkla kazandı

31 Mart Yerel Seçimleri yerel seçim İstanbul Gündem haberleri Yaşam Haberleri İBB Ekrem İmamoğlu Murat Kurum CHP AK Parti
İmamoğlu 10 puan farkla kazandı

İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı İmamoğlu, rakibi AK Parti adayı Murat Kurum'un 12 puan önünde seçimleri kazandı. İstanbul'da YRP, Zafer Partisi, DEM ve İYİ Parti ise beklentilerin çok altında kaldı. AK Parti'nin kalesi sayılan 9 ilçe ise CHP'ye geçti.

Yerel seçim sonuçlarının en çok merak edildiği kent olan İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre kazanan mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Gece yarısı itibarıyla sandıkların yüzde 90'dan fazlasının açıldığı İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre İmamoğlu oyların yüzde 52.50'sini alırken, AK Parti adayı Murat Kurum ise yüzde 40.54'de kaldı. YRP adayı Mehmet Altınöz yüzde 2.13 oy alırken, DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş ise yüzde 1.93 oy oranını geçemedi. Seçimlerde Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu ile İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu ise büyük hayal kırıklığı yaşayan isimler oldu. 

KATILIM DÜŞÜK KALDI

33 bin 228 sandığın kurulduğu İstanbul'da 8 milyon 276 bin 115 kişi sandığa giderken, bu oyların 8 milyon 58 bin 77'si geçerli sayıldı. İstanbul'da seçime katılım oranın yüzde 85'de kalması dikkatlerden kaçmadı. Megakentte ilçelerde de büyük sürprizler yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin kaleleri sayılan Eyüpsultan, Üsküdar, Sancaktepe, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Bayrampaşa, Tuzla, Çatalca ve Çekmeköy ilçeleri el değiştirirken CHP'ye geçti.  

SİLİVRİ CHP'YE GEÇTİ

Fatih, Ümraniye ve Beykoz'daki yarış kıran kırana devam ederken, MHP'li Volkan Yılmaz ise Silivri'de CHP adayı Bora Balcıoğlu'na yenildi. CHP en yüksek oy oranını Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Şişli'de ulaşırken, AK Parti ise en yüksek oy oranına Bağcılar, Güngören ve Esenler'de ulaştı. 

Öte yandan Türkiye Komünist Partisi'nin İstanbul Kadıköy'de aday gösterdiği, Ovacık ve Tunceli'de belediye başkanlığı yapan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçede yüzde 8.06 oranında oy aldı.

4 PUANLIK GERİLEME 

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da İmamoğlu, rakibi Kurum'a 10 puan fark atarken, İl Genel Meclisinde de CHP oyların yüzde 45'ini alarak üstünlük kurdu. İstanbul'da 23 Haziran 2019'da yapılan seçimlerde 8 milyon 925 bin 56 oy kullanılırken, 8 milyon 746 bin 459 oy geçerli sayılmış, Ekrem İmamoğlu yüzde yüzde 54.2, Binali Yıldırım ise yüzde yüzde 44.99 oy oranında kalmıştı. 31 Mart'ta AK Parti adayı Kurum, bir önceki seçim sonuçlarına göre Yıldırım'dan yüzde 4 daha az oy aldı. 

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel