Yumurta akını çırparken bunu sakın yapmayın! Yaptıysanız düzeltmenin bir yolu var!
Yumurtanın akı birçok şekilde işinize yarar. Ancak onu çırpmanın da bir usulü var. Doğru yapılmadığında sonuç hayal kırıklığı olabilir. Aile üyelerinizi, misafirlerinizi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorsanız yumurtanın akını çırparken bu hatayı sakın yapmayın!
Yanlış çırpıldığı için topaklaşmış yumurta akı düzeltilebilir. Bunun için taze bir yumurta yeterlidir. Karışımı tekrar bir yumurta akı ekleyip çırptığınızda durumu kurtaracaksınız.
Yumurta akında bu tür problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız. Aşağıdakilere dikkat edin:
Yumurtanın akına sarı kaçmadığından emin olun.
Çırpma yapacağınız kasede yağ bulunmadığından emin olun.
Yumurtanın akını sarısından en kolay yumurta soğukken ayırabilirsiniz. Bunu unutmayın.
Yumurta akının içine bir tutam tuz koyup çırparsanız bu yumuşatıcı bir etki yaratır. Karışım sırasında topaklar oluşmaya başlarsa sirke veya limon suyu koyarak karışımı stabilize edebilirsiniz.
Yumurta akını çırparken düşük hızda başlayın ve orta yüksek hıza gelene kadar hızı kademeli olarak artırın.
Son olarak ise yumurta akını çırparken ara vermeyin, bu karışımın dengesini bozabilir.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV