Anne eli değmiş gibi pişiyor! Bu yöntem ile yaprak sarma yumuşacık oluyor
Kültürümüzün vazgeçilmez yemeklerinden olan ve ülkemizde her bölgede kendine özgü farklılıklar ile pişirilen yaprak sarmanın en güzel yanı şüphesiz ağızda dağılan yumuşacık yapısıdır. Yaprak sarmanın hem yaprakları hem de iç harcını yumuşatan bu yöntemi mutlaka deneyin.
Yaprak sarma hazırlarken iç harcı yapraklara sarıp tencereye koyacağınız zaman tencerenin içine 1 şişe sade soda eklemeniz yeterli olacaktır. Soda ile birlikte pişen yaprak sarma yumuşacık olacak ve hem yapraklar hem de harç anne eli değmiş gibi pişecek. İşte leziz yaprak sarma pişirme yöntemi:
Malzemeler
500 gram asma yaprağı (taze ya da salamura)
İsteğe bağlı olarak 500 gram kıyma ve az miktarda kuyruk yağı
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı ince bulgur
1b adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1.50 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi ya da sumak
1 adet sade soda
Hazırlanışı
İlk olarak asma yapraklarını birkaç dakika kaynar suda haşlayın. Yaprakları süzdükten sonra başka bir tencereye pirinci yıkayarak koyun. Üzerine su, tuz, bulgur ve zeytinyağı ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Bu esnada bir tavada küçük küçük doğradığınız soğanları zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun. Üzerine salçalar ile istediğiniz baharatı ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Daha sonra pirinç, kıyma ve soğanı bir kapta karıştırın. Ardından harcı yapraklara sarın ve tencereye yerleştirmeye başlayın. Üzerine sade sodayı ilave edin. Az miktarda limon suyu ve üzerine geçecek şekilde su ekledikten sonra tencerenin üzerine bir tabak koyarak kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirebilirsiniz.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV