Usta aşçılar bunu yapanlara çok kızıyor! Nohudu bu şekilde pişirince faydasından geriye tek damla kalmıyor
Türk mutfak kültüründe yeri önemli gıdalardan biri de nohuttur. Sağaldığı faydalar ve lezzetli yapısı ile hemen herkesin sevdiği nohudu pişirme konusunda bazı hatalar bulunuyor. Nohudu bu şekilde pişirdiğinizde sağlıklı yapısını kaybediyor.
Nohudun pişirilmesi konusunda yapılan bu hata aslında nohudun ıslatılması kısmında ortaya çıkıyor. Nohudu yemek içerisinde diri kalmaması için bir gece öncesinden suya yatırıyoruz. Bu işlemin ardından sonraki gün nohutları pişirmek üzere tencereye alıyoruz.
İşte nohutları tencereye aldığımız bu adımda yaptığımız bir hata da nohudun faydalarına zarar veriyor. Nohut pişirirken çoğu kişi nohudu ısladığı suyu yemeğe ilave ediyor. Ancak bu fazlasıyla yanlış bir davranış. Nohudun tamamen sağlıklı kalabilmesi için gece beklediği sudan ayrılması gerekiyor.
Nohudun beklediği suda zararlı gazlar açığa çıkıyor. Bu nedenle de nohut pişirirken gece beklediği sudan tamamen arındırarak nohudu kullanmak gerekiyor.