Soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek meğer çok zararlıymış! Öğrenince bir daha soğan ve sarımsağı birlikte pişirmeyeceksiniz
Hemen hemen her yemekte kullandığımız soğan ve sarımsağı genellikle aynı tavada birlikte pişiririz. Ancak yıllardır devam ettiğimiz bu alışkanlığın yanlış olduğu ortaya çıktı. Meğer soğan ve sarımsağı bir arada pişirmek çok zararlıymış. Bu bilgiyi öğrenince, bir daha birlikte pişirmeyeceksiniz.
Soğan ve sarımsak her ne kadar birlikte pişerken güzel bir aromaya sahip olsa da, Soğan sarımsağa göre çok daha uzun sürede pişer. Bu da soğan ile sarımsağın birlikte pişmesi esnasında sarımsağın yanmasına yol açar. Soğan pembeleşirken, sarımsak ise kavrulur ve içerdiği tüm vitamin ile besin değerleri kaybolur. En doğru pişirme tekniği daha uzun sürede pişen soğanın önce pişirilmesi ve ardından soğan kavrulmaya başladığı anda içerisine sarımsağın eklenmesi olacaktır. Aksi takdirde yanan sarımsak hem besin değerlerini kaybeder hem de fazla pişmesinden dolayı sağlıklı bir besine dönüşür.
Bu nedenle soğan ve sarımsağı pişirirken dilerseniz soğan pişmeye yakın içerisine sarımsağı atabilir ya da sarımsağı ayrı, küçük bir tavada pişirdikten sonra soğanın içerisine ilave edebilirsiniz. Ancak soğan ile sarımsağı aynı anda pişirmeye başlamak soğanın çiğ kalmasına ya da sarımsağın tüm besin değerlerini kaybetmesine yol açacaktır.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV