Saatlerce oturup bekleme devrini kapatma vakti! Mısırı sadece birkaç dakikada haşlamanın sırrı bulundu
Mısır haşlarken hem yumuşak olması hem de iyi pişmesi için uzun süre kaynaması gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak mısır haşlamanın çok daha basit bi yolu var. Mısırı bu şekilde haşlayınca dakikalar içinde hazır olacak.
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Mısır haşlamadan önce ilk olarak bilinmesi gereken nokta mısırların taze ve diri olmasıdır. Eğer alacağınız mısırda kararma görülüyor ise almamak daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Mısırlar taze olduğu zaman daha lezzetli pişecektir.
Mısır haşlarken çoğu kişinin doğru sandığı hata ise haşlama suyuna tuz eklemektir. Eğer suya tuz eklerseniz pişireceğiniz mısırlar diri ve sert kalacaktır. Bunun yerine mısırın haşlama suyu içerisine süt ekleyebilirsiniz. Süt, mısırların yumuşamasına yardımcı olurken lezzetini de artıracaktır.