Patlıcanları bu şekilde saklarsanız yaza kadar küflenmiyor! Kışlık patlıcan saklamanın en doğru yolu bulundu
Yemek kültürümüzde geniş bir yeri olan sebzelerden biri patlıcandır. Karnıyarıktan musakkaya kadar pek çok leziz yemeğin ana malzemesi olan patlıcanları kış aylarında bolca kullanmak isteyenler ise doğru patlıcan saklama yöntemlerini araştırıyor. Bu yöntemle patlıcanlar küflenmiyor.
Patlıcanları tüm kış taze kalacak şekilde saklamak için ilk olarak aldığınız patlıcanları iyice yıkayın. Ardından yıkadığınız patlıcanları tuzlu su içerisine bırakın. 40-45 dakika kadar tuzlu su içerisinde beklettiğiniz patlıcanları daha sonra iyice kurutun. Ardından nasıl kullanacağınıza karar verin. Pişirmek istediğiniz yemeklere göre patlıcanlarınızı doğrayın.
Doğradığınız patlıcanları hava almayacak şekilde yemeklik miktarda kilitli poşetlere yerleştirin ve buzdolaplarınızın dondurucu kısmında ya da derin dondurucuda saklamaya başlayın. Bu yöntem ile patlıcanlar kullanacağınız ana kadar taze kalacaktır.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV