Meğer makarnanın bütün lezzetini alıp götürüyormuş! Makarna pişirirken bu hatayı yapan gerçek lezzetinden mahrum kalıyor
Mutfakta vakit geçirmek ve yemek hazırlamak pek çok kişinin yapmaktan zevk aldığı ya da en azından karnını doyurmak ve lezzetli bir öğün geçirmek için geçekleştirdiği bir aktivitedir. Ancak yemek hazırlarken de bazı püf noktaları bilmek yemeğinizi daha lezzetli olmasını sağlıyor.
Makarnayı sosla karıştırmadan önce güzelce süzeriz ve suyunu ayırırız. Bu aşamada yapılan en büyük hata ise süzülen makarnanın yıkanmasıdır. Makarnayı süzdükten sonra soğuk suyla yıkıyorsanız makarnanın gerçek lezzetinden mahrum kalıyorsunuz demektir.
Makarnanın süzüldükten sonra soğuk suyla yıkanması hamur bazlı bir yiyecek olan makarnanın içerdiği lezzet verici nişastanın suya karışarak akıp gitmesine yol açıyor. Bu da makarnadan geriye elinizde sadece hamur kalması demek. Makarnanın kendi lezzetini koruması için süzdükten sonra yıkamamak gerekiyor.
Eğer makarnayı süzdükten sonra yıkamak istiyorsanız bu durumda lezzetini korumak için hazırlayacağınız sosa normal su yerine makarna suyu ekleyebilirsiniz. Makarnayı süzerken bir kenara suyundan ayırabilir ve bu suyu sos yapımında kullanabilirsiniz. Böylelikle sosunuz daha kıvamlı ve daha lezzetli olacaktır.