'Etrafa yağ sıçradı mı?' derdi sona erecek! İşte tek damla yağ sıçratmadan kızartma yapmanın sırrı
Evde yemek hazırlarken karşı karşıya kaldığımız problemlerden biri olan kızartmada yağ sıçramasından kurtulmak artık çok kolay. Kızartma yağının sıçraması hem mutfağı mahvediyor hem de bizlere zarar veriyor.
Kızartma hazırlarken etrafa yağ sıçramasından rahatsız olanlar ilk olarak neyi yanlış yaptıklarını bilmeliler. Kızartma yemekleri hazırlamanın belirli püf noktaları bulunuyor.
İlk bilinmesi gereken kızartılacak gıdaların öncesinde kurulanması gerektiğidir. Islak halde tavaya atılan gıdalardan yağa bulaşan su, yağın sıçramasına neden olur. Ayrıca yağın sıcaklığı da sıçramaya neden olabilir. Ortalama 180 derece sıcaklıkta yağ kızartma için idealdir.
Ayrıca tava derinliği ve kızartmada kullanılacak yağ miktarı da önemlidir. kızartma hazırlarken yağ sıçramaması için yağı derin bir tavada, tavanın yarısından biraz daha az şekilde tercih etmek gerekir.
Son olarak bilmeniz gereken ise tavaya eklenecek gıdaları yavaşça eklemeniz gerektiğidir. Ve ek olarak tavaya ekleyeceğiniz yağa tuz serpmeniz de faydalı olabilir.