Canan Karatay'a göre sahurda yenmemesi gereken yemek
Ramazan ayı kapıda. Ünlü doktor Canan Karatay, mübarek ayda oruç tutacaklar için çok değerli bilgiler vermeye devam ediyor. Karatay sahurda tüketilmesi gereken yiyecekleri tek tek açıklarken neyin yenmemesi gerektiğini söyledi.
İşte Canan Karatay'ın sahurla ilgili açıklamaları:
KEMİK SUYUNA ÇORBA
"Kemik suyuyla çorba hazırlayıp sahurda ısıtılıp içilebilir. Tok tutar, dinç tutar. Çünkü içinde vitamin var, mineral, hayvansal yağ var.
BAKLİYAT BAKLİYAT BAKLİYAT
Bakliyat çok önemli. Sahurda dahi soğuk ya da ısıtılmış kuru fasulye yenebilir. Peynirin yanında çok güzel yenebilir. Tok tutar. Çünkü kuru fasulye ya da piyaz veya baklayı yediğimiz gibi tüketirsek doğal karbonhidrat vardır, vitaminler var, mineral var. Hepsi var. Mercimekte B vitamini var. İşlenmiş ekmekten undan uzak duracağız mümkün olduğu kadar.
SAHURDA YENMEMESİ GEREKEN YEMEK
Pilav önermiyoruz. Çok çabuk acıktırır, gerçek bir besin değil. Vücudumuzun ihtiyacı olan besin yok pilavda, boş karbonhidrat var. Başta şişirir doyurur ama hücreler doymaz.
İŞTE CANAN KARATAY'IN SAHUR İÇİN ÖNERDİĞİ YİYECEKLER
Yumurta
Şirden mayalı beyaz peynir
Zeytin (salamura)
Mümkünse soğuk sıkım sızma zeytinyağı (pırasa, havuç, kereviz, lahana için)
Fındık, fıstık ya da ceviz
Kayısı, incir kurusu (komposto da olabilir)
Kemik suyu (hazır olmayan çorba için)
Mercimek, kuru fasulye, nohut gibi bakliyatlar
Sebzeli börek (ince yufkalı)
Evde yapılmış lahana turşu
Ev yoğurdu (taze sütle yapılmış)
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV