Canan Karatay açıklamıştı: Köfteye bir parça eklediğinizde hem lezzetini kat kat artırıyor hem ömrü uzatıyor!
Türk mutfak kültüründe önemli bir yeri olan et yemeklerinden hemen hemen her ilimizin kendine ait bir çeşidinin bulunduğu köfteler sıklıkla pişiriliyor. Köfte hazırlarken etin besin değerlerini artıran ve lezzetine lezzet katan püf noktası Canan Karatay'ın yıllar önceki açıklamasında keşfedildi.
Canan Karatay tarafından yıllar önce açıklanan ve tüketimi tavsiye edilen bu besin aslında bir sağlıklı yağ. Doğru oranda kullanıldığı takdirde uzun yıllar sağlıklı yaşamaya yardımcı olan bu sağlıklı yağ ise kuyruk yağı. Köfteye eklendiği zaman köftenin hem besin değerlerini artıran hem de lezzetine lezzet katan kuyruk yağı ile yemekleriniz hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli hale gelecek. İşte kuyruk yağı ile köfte tarifi:
Malzemeler
1 kg dana döş kıyma
200 gr çekilmiş kuyruk yağı
1 bayat ekmeğin içi
1 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4 adet çarliston biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Kuyruk yağı ile köfte hazırlamak için ilk olarak biber, maydanoz ve sarımsağı çok ince olacak şekilde kıyın. Dileyenler bu aşamada sarımsağı rendeleyebilir ya da havanda ezebilir. Ardından kıyma ve kuyruk yağını bir kapta iyice harmanlayın. Üzerine sebzelerinizi ilave edin. Daha sonra ince bulguru ve bayat ekmek içini de ilave ederek eliniz ile harcı yoğurmaya başlayın. Ardından baharatları ekleyin ve tüm malzemeler kıymaya karışıncaya dek yoğurun. Köftelerinize dilediğiniz şekli vererek bir tepsiye dizin. Üzerine streç film kapatarak 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan çıkardığınız köfteleri dibini yağladığınız teflon tavada ya da ızgarada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV