Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (07 Ekim 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (07 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Hayatımıza giren yeni 'tehlikeli' kelimeler: Taktik nükleer başlık, stratejik nükleer başlık...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da nükleer silah kullanma ihtimalinden bahsetmesi ve ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları 'nükleer savaş' konusunu akıllara getiriyor. Son günlerde anlamını kavramakta zorlandığımız bizlere yabancı yeni nükleer kavramları duyar olduk.

Her yerdeler... Günde kaç kere aynaya bakıyorsunuz?

Ayna günlük hayatta o kadar kanıksadığımız bir obje ki günde kaç kere aynaya baktığımızı genelde fark etmiyoruz bile. Fakat sürekli aynaya bakmaktan rahatsızlık duyup 'ayna orucuna' başlayanlar var. Aynaya bakmama fikri de kişiye ister istemez 'Ben ne kadar aynaya bakıyorum' sorusunu sorduruyor. 

Diyabet için umut ışığı ayılarda! Kış uykusunun bilinmeyen yönü...

Ayıların kış uykusu bilim dünyası için birçok gizem taşıyordu. Ancak yapılan bir araştırma ile bu sır perdesi aralanıyor. Kış uykusuna yatan ayıların kan serumlarını ve yağ dokularını inceleyen bilim insanları, diyabet tedavisinde de kullanılabilecek çok önemli bulgular elde ettiler.

Efsane bilim insanı ikinci Nobel'ini nasıl aldı? 'Hedefe odaklı kanser tedavisinde...'

Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen üç isim Carolyn R. Bertozzi, Morten P. Meldal ve Karl Barry Sharpless olurken üç bilim insanı, kanser tedavisinde büyük bir gelişim sağlaması beklenen buluşlarıyla ödüle layık görüldü. Öte yandan Sharpless ise ikinci kez Nobel kazanarak tarihe geçti. Peki nasıl?