Bu haberleri okudunuz mu? Nükleer tehlike, aynalar, bahşiş, eğlence sektörü, petrol, Dünya Kupası
Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...
Ukrayna'nın jet NATO başvurusunun satır araları... 'İsveç ve Finlandiya gibi...'
İsveç ve Finlandiya'dan sonra, Rusya'nın Ukrayna'ya ait dört bölgeyi ilhak ettiğini açıklamasının ardından Ukrayna da NATO'ya üyelik başvurusu yaptı. Ukrayna'nın NATO'ya üyeliği sürecinde İsveç ve Finlandiya'dan farklı neler yaşanabilir? Başvuru neden savaşın yedinci ayında yapıldı?
Bosna-Hersek'te seçmen 'Değişim' dedi! 'Boşnaklar da Sırplar da...'
Bosna-Hersek'te Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesini belirleyen seçimi kazanan, muhalefet bloğunun lideri Sosyal Demokrat Partili Denis Becirovic oldu. Değişim Sırplar'da da yaşanırken Konsey'in Sırp üyesi Milorad Dodik ise görevi Zeljka Cvijanovic'e bıraktı. Peki değişim ne anlama geliyor?
Deepfake hakkı satmak mı!? | Ne zaman suç olur?
Sağlık durumu el vermediği için oyunculuğu bırakan dünyaca ünlü aktör Bruce Willis, deepfake videolarda işini yapmaya devam edebilecek! Willis'in yüzünün dijital haklarını sattığı iddia edilirken, 42 ve 32 yaşındaki halleri beyaz perdeye uyarlanabilecek. Peki Türk Ceza Kanunu bu işe ne diyor?
Okyanusları bekleyen yeni tehlike: Asitlenme
Küresel iklim değişliğinin hava sıcaklığının daha da ısınmasına ve buzulların erimesine yol açtığı malum. Uzmanlar eriyen buzulların okyanuslardaki asit oranını arttırdığına dikkat çekiyor. Deniz suyundaki bu asitlenme okyanustaki canlı yaşamını tehdit ediyor.
İç savaş, petrol ve yeni anlaşma... Libya'da son durum ne?
Kuzey Afrika ülkesi Libya, geçtiğimiz günlerde alevlenen çatışmalar ile yeniden gündeme geldi. Ukrayna Savaşı ile baş gösteren enerji krizinde gözler bu petrol zengini ülkeye çevrilirken Türkiye de kritik bir zamanda Libya ile gaz ve hidrokarbon anlaşmaları imzaladı. Peki bunlar ne anlama geliyor?
Yüksek enflasyon ve maaş artışları arasında nasıl bir ilişki var?
Yüksek enflasyon halkın alım gücünü azaltıyor. Bu yıl sonunda asgari ücretin ne olacağı şimdiden merak konusu. Peki, iktisadi olarak yüksek enflasyon ile maaş artışları arasında nasıl bir ilişki var?
Kuzey Kore yine ortalığı karıştırdı! Bu kez hedef Japonya ama neden?
Pasifik'te tansiyon eylül ayının son günlerinden bu yana yüksek seyrederken Kuzey Kore'nin hedefinde bu kez Japonya vardı. Füze denemesinde yaklaşık 4 bin 500 kilometre menzile ulaşan Kuzey Kore son 10 günde 5 deneme yaptı. Peki Kim Jong-un bu kez neye sinirlendi? Bu deneme neden daha endişe verici?
Derbide futbol sesi çıkmadı, Başakşehir akıllara yine 'o soruyu' getirdi!
Haftanın futbol adına umut vadeden maçı Beşiktaş-Fenerbahçe mücadelesinden pek ses çıkmadı. Galatasaray kendini aramaya devam ederken, Başakşehir akıllara yine 'o soruyu' getirdi. Trabzonspor'un oyunu ise bir yazılım güncellemesi gerektiriyor.
Kısmi seferberlikten sonra Rus erkeklerinin bir diğer adresi: Kırgızistan
Kısmi seferberlik ilanından sonra Rusya'da silah altına alınmayı bekleyen pek çok erkek, farklı ülkelerin yolunu tuttu. Bazıları Kırgızistan'ı seçerken, bu ülkede kiralar arttı.
Eğlence hayatı çalışanları neler yaşıyor? 'Bodyguardı ucuz iş gücü görüyorlar' | 'Şarkıyı bilmiyorsan niye çıkıyorsun?'
Ankara'da müzisyen Onur Şener'in katledilmesi, müzisyenlerin gece hayatında karşılaştıkları tehlikeli durumları tekrar gündeme getirdi. Kimi istediği parçayı beğenmediği için olay çıkartıyor, kimi ise sahnedeki sanatkara hiç saygı duymuyor.
Türk polisi Katar'da nasıl bir görev alacak?
Dünya Kupası'nın başlamasına yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kaldı. Türk Emniyeti 3 bin 250 kişilik kadro ile Katar'da yer alacak. Peki Türk polisi Katar'da nasıl bir görev yürütecek? Emir-komuta nasıl şekillenecek? Kaç özel harekatçı Katar'a gidiyor?
Çay ve kahvede yeni rekabet: Hangisi sağlığa daha yararlı
Çay ile kahve arasında yıllardır bitmeyen rekabete sağlık faktörleri de eklendi. İkisi de kalp sağlığı ve zindelik gibi faydalar sunuyor ama en nihayetinde tercihimizi bunlardan hangisine ihtiyacımız olduğuna göre yapıyoruz. O nedenle bu rekabette bir kazanan hala mevcut değil.
'Servis ücreti' iyi garsonu kaçırmamak için mi var?
Son zamanlarda çok lüks olmayan mekanlarda bile ‘servis ücreti’ yazılması dikkat çekiyor. Fiyatlar yükselince müşteri eskisi gibi bahşiş bırakamıyor. Restoranlar da iyi garsonları kaçırmamak için bahşişi hesabın içine yazıyor.
5 soru 5 cevap | Petrol üretimini neden kısıtladılar? 'Benzin düşebilir ama...'
OPEC+ ülkelerinin küresel petrol üretimini kısıtlama kararı sonrası petrol fiyatları yükselirken karara ABD yönetimi tepki gösterdi. Peki OPEC+ ülkelerinin bu kararı ne anlama geliyor? Bu karar kimlere yarıyor? Benzin fiyatları yükselecek mi? 5 soruda tüm merak edilenleri cevapladık.
Avrupa büyük kışı bekliyor... Çöp yakmak nasıl bir çözüm? Hangisine izin yok?
Geçmiş yıllara göre neredeyse Rusya'dan doğalgazın gelmediği Avrupa, modern zamanların en sert kışına hazırlanıyor. Fransa boğazlı kazakları konuşurken, Polonya'da belediyeler toplayacak çöp bulmakta zorlanıyor. Peki çöp ısınma ve elektrik için nasıl değerlendiriliyor?
Cilt cilt sözlüklerden telefon kamerasına... Dil problem olmaktan kalkıyor mu?
Yapay zeka teknolojileri, çevirileri o kadar kolaylaştırdı ki bir ülkede dili bilmeden yıllarca yaşamak mümkün. Yabancı eşinin dilini konuşamadan evlilik yürüten çiftlerin hikayelerini bile görüyoruz. Bu alanda yaşanan gelişmeler de akıllara 'Diller sorun olmaktan kalkıyor mu' sorusunu getiriyor...
Dünya Kupası yolunda A ve B Grubu analizi: Biri 'en zayıf', diğeri 'en güçlü'
Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler de dile getiriliyor. Biz de Kupa Yolunda serisinde ilk olarak A ve B Grubu'nu ele alacağız. Kağıt üzerinde 'en zayıf' ve 'en güçlü' grup olarak gözüken iki gruptan kim çıkar? Kimleri izlemek, neye dikkat etmek gerek?
Hayatımıza giren yeni 'tehlikeli' kelimeler: Taktik nükleer başlık, stratejik nükleer başlık...
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da nükleer silah kullanma ihtimalinden bahsetmesi ve ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları 'nükleer savaş' konusunu akıllara getiriyor. Son günlerde anlamını kavramakta zorlandığımız bizlere yabancı yeni nükleer kavramları duyar olduk.
Her yerdeler... Günde kaç kere aynaya bakıyorsunuz?
Ayna günlük hayatta o kadar kanıksadığımız bir obje ki günde kaç kere aynaya baktığımızı genelde fark etmiyoruz bile. Fakat sürekli aynaya bakmaktan rahatsızlık duyup 'ayna orucuna' başlayanlar var. Aynaya bakmama fikri de kişiye ister istemez 'Ben ne kadar aynaya bakıyorum' sorusunu sorduruyor.
Diyabet için umut ışığı ayılarda! Kış uykusunun bilinmeyen yönü...
Ayıların kış uykusu bilim dünyası için birçok gizem taşıyordu. Ancak yapılan bir araştırma ile bu sır perdesi aralanıyor. Kış uykusuna yatan ayıların kan serumlarını ve yağ dokularını inceleyen bilim insanları, diyabet tedavisinde de kullanılabilecek çok önemli bulgular elde ettiler.
Efsane bilim insanı ikinci Nobel'ini nasıl aldı? 'Hedefe odaklı kanser tedavisinde...'
Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen üç isim Carolyn R. Bertozzi, Morten P. Meldal ve Karl Barry Sharpless olurken üç bilim insanı, kanser tedavisinde büyük bir gelişim sağlaması beklenen buluşlarıyla ödüle layık görüldü. Öte yandan Sharpless ise ikinci kez Nobel kazanarak tarihe geçti. Peki nasıl?
Hollanda'da çok doğalgaz var! Ama deprem de var...
Hollanda'nın Groningen doğalgaz sahasında ekonomik değeri milyarlarca dolarla ölçülecek doğalgaz yatakları var. Ancak bölgedeki çalışmalar sürekli olarak depremlere sebebiyet verdiği için açılan davalar ve yıkılan evler büyük bir krize neden oluyor.
Tarihi Küba Füze Krizi'nde neler yaşandı? 'Hızlı kahverengi tilki...'
Bugün dünya, son yıllarda hiç olmadığı kadar nükleer savaşı konuşuyor. Dünya bir kez nükleer savaşın kıyısından dönmüştü. ABD Başkanı Biden'ın geçen günlerde örneğini verdiği 1962 Küba Füze Krizi'nde neler yaşandı? Türkiye bu olayın neresindeydi?
'En yakın zamanda görüşelim' | Orta yaşta arkadaşlık kurmak neden zor?
Yaş aldıkça arkadaşlık kurmanın ve dostlukları sürdürmenin zorlaştığı bilinen bir gerçek. Peki orta yaşta ne oluyor da insanlar arkadaşlarıyla arasına mesafe koyuyor? 'En yakın zamanda görüşelim' sözleri neden hayata geçirilemiyor?
Sağlıksız beslenmenin bir nedeni de 'uykusuz geceler'
Yetişkin bir insanın günde en az yedi saat uyuması gerekirken üç kişiden biri bu sürenin altında uyuyor. Ancak uzmanlar az uyumanın çok yemeye neden olduğunu ifade ediyor. Düzenli uyku ise uzun vadede kilo vermeyi bile sağlıyor.
Kaynak: Web Özel