Ajanların kafeleri! İşte casusların buluşma yerleri

ABD Rusya İngiltere Beyaz Saray Dünya haberleri Gündem haberleri Yaşam Haberleri
Ajanların kafeleri! İşte casusların buluşma yerleri

Küresel istihbarat siteleri uluslararası ajanların ABD'de hangi mekanlarda buluştuklarını yazdı. Ajanların, lobicilerin ve hatta suçluların bir araya gelip anlaşmalar yaptıkları gizli yerler arasında bir striptiz kulübü bile yer alıyor. Bir başka mekan ise Beyaz Saray'a yalnızca 600 metre uzaklıkta.

Ajan filmlerinde sıklıkla karşımıza çıkan, şık kafelerde buluşan ve bilgi değiş tokuşu yapan ajan görüntüleri yeniden gerçek olmaya başladı. Uluslararası saygınlığa sahip istihbarat yayın organı Intelligence Online (IO) Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Ukrayna, İngiltere ve Avusturya'dan sonra bu kez de ABD'deki 'ajan kafeleri' deşifre etti.

ESKİ YÖNTEMLER 

Son yıllarda başta Wikileaks olmak üzere CIA (ABD), MI6 (İngiltere) ve SVR'den (Rusya) sızdırılan bilgiler uluslararası istihbarat örgütlerini yeniden “eski yöntemlere dönmeye” zorluyor. Küresel istihbarat dünyasına ilişkin haberler veren IO yayın organı bu kez ABD'deki ajan kafeleri manşetine taşıdı. Ajanlar ABD'de yalnızca seçkin mekanlarda değil randevu evleri ya da striptiz kulüpleri gibi yerlerde de buluşuyor. Buluşma yerlerinden birisi Beyaz Saray'a yalnızca 600 metre uzaklıkta. İşte o kafeler ve buluşma yerleri:

Ajanların kafeleri! İşte casusların buluşma yerleri - Resim : 1
ABD'nin Başkenti Washington DC'nin tam kalbinde ve Beyaz Saray'a yalnızca 600 metre uzaklıkta yer alan 'Metropolitan Kulüp'

RANDEVU EVİ BİLE VAR

ABD'de uluslararası ajanların ilk buluşma yeri federal başkent Washington DC'e yakın bir noktada bulunan Fairfax – Virginia'daki 'Avalon Mosaic' adlı ultra lüks apartman binası. Yayın organı apartmanın ajanların gizlice kullandığı bir randevu evi olduğunu belirtirken bilgi transferinin de yapıldığı bu bina için casusların “245. Birim” kod adını kullandıklarını iddia etti.

FBI FARK ETTİ

Binanın çok sayıda farklı ülkenin ajanlarının kendi bilgi kaynaklarıyla buluşma yeri olarak da kullanıldığını ancak ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) durumun farkına varmasıyla birlikte baskın düzenleyerek apartmanı kapadığı ifade edilmekte. Baskında çok sayıda gizli dökümanın ele geçirildiği bilgisi de yayın organı tarafından dile getirilmekte.

BEYAZ SARAY'A YAKIN AJAN KULÜBÜ

ABD'deki diğer ajan kafe ise federal başkent Washington DC'nin tam kalbinde ve Beyaz Saray'a yalnızca 600 metre uzaklıkta yer alan 'Metropolitan Kulüp' isimli bir seçkinler kulübü. Mekanın Washington'daki ABD'li ajanlar tarafından tercih edildiğini dile getiren IO yazısında kulübün ayrıca ABD'li üst düzey politikacıların, CIA üst düzey yetkililerinin, ABD Kongresi'ndeki lobicilerin ve büyük şirketlerin danışmanlarının da buluşma ve müzakere mekanı olarak kullanıldığı bilgisine yer verildi.

Ajanların kafeleri! İşte casusların buluşma yerleri - Resim : 2
'Miami Vice / Bellas' isimli mekanda uluslararası ajanların ABD'li gangsterler, silah kaçakçıları ve kara para aklayan kalpazanlarla buluştuğu iddia edilmekte.

PETROL LOBİSİ DE BULUŞUYOR 

ABD'deki üçüncü kafe New York kentinin tam merkezinde yer alan 'Fasano Fifth Avenue Otel Kulübü.' Bu kulübünün özelliği ise Orta Doğu ülkelerinin petrol şirketleri yöneticilerinin ABD'li şirket yöneticileriyle buluşma yeri olması. Ancak IO'nun kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Fasano Fifth Avenue Otel'in kulübünde yalnızca şirket yöneticileri değil ABD'li istihbarat yetkilileri de sıklıkla buluşma ve toplantılar gerçekleştiriyor.

 KARA PARANIN DÖNDÜĞÜ KULÜP

ABD'deki dördüncü mekan ise yazıda bahsi geçen yerler arasında en ilginç olanı. ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki tatil cenneti Miami'de bulunan 'Miami Vice' isimli yerel striptiz kulübünün özelliği uluslararası ajanların bu kulübe sürekli gelen ABD'li gangsterler, silah kaçakçıları ve kara para aklayan kalpazanlarla buluşarak “kayıt dışı anlaşmalar gerçekleştirmeleri.”

IO yazısında FBI ve CIA yetkililerinin çok sayıda kanun dışı alışveriş gerçekleştirilen Miami Vice kulübünü sıkı takip altına aldıkları ifade edilirken kulüp sahiplerinin de durumun farkına vararak karanlık anlaşmaların döndüğü mekanın adını 'Bellas' olarak değiştirdikleri bilgisine de yer verilmekte.

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel