Usta şeflerin pilav sırrı açığa çıktı! tencereye tane ekleyince pilavınız her pişirmede tane tane olacak
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan pirinç pilavını pişirmek ustalık ister. En ufak bir hata ile pilavın lapa kalmasına neden olabilir. Usta şeflerin bile kullandığı bu doğal yöntemler ile pilav her pişirmede tane tane oluyor.
Pirin pilav Türk mutfağında ustalık gösteren yemeklerden biridir. Pirinç pilavının tam lezzetine kavuşması için lapa kalmaması gerekir. Yapılan ufak bir hata bile pilavın lapa hale gelmesine yol açabilir. Pirinç pilavının lapa kalmaması için usta şeflerin bile uyguladığı bazı doğal yöntemler var.
bu doğal yöntemler yemek tarifleri içerisinde tane tane pilav pişirmenin püf noktası olarak görülüyor. Lezzetli bir pirin pilavının sırrı olan bu doğal yöntemler ile her seferinde tane tane pişen pirinç pilavı elde edebilirsiniz. İşte tane tan pirinç pilavının sırrı olan doğal yöntemler:
Ekmek dilimi: Pirinç pilavının lapa hale gelmesine yol açan fazla su çekme sorununu ortadan kaldırmak için pilav tenceresinin içine 1 dilim ekmek bırakabilirsiniz. Ekmek fazlalık nem ve suyu çekere pilavın tane tane pişmesine yardımcı oluyor. 1 dilim bayat ekmeği tencereye koyduktan sonra pilavı birkaç dakika kısık ateşte pişirmeniz yeterli oluyor. Ardından ekmek dilimini tencereden çıkarabilirsiniz.
Küp şeker: Bazı kişiler için ilginç görünse de tencereye küp şeker eklemek de pirinç pilavının tane tane pişmesine yardımcı oluyor. Pirinç pilavının tadında herhangi bir değişikliğe neden olmayan küp şeker pilavın hem tane tane pişmesini sağlıyor hem de pirinçlerin parlak kalmasına yardımcı oluyor. Bu işlemi uygulamak için tencereye 1 adet küp şeker bırakmak yeterli oluyor.
Limon suyu: Pirinç pilavının lapa kalmasının önüme geçmek için dilerseniz limon suyu yönteminden de yardım alabilirsiniz. Limon suyu pirinç tanelerinin parlamasını sağlarken pilavınızın fazla su çekerek lapalaşmasını da engeller. Bu yöntemi uygulamak için pirinç pilavına pişme aşamasında birkaç damla limon suyu eklemek yeterli olacaktır.