Yaz mevsiminde kestiğiniz kavunu kışın dahi yiyebileceksiniz! İşte bozulmadan kavun saklamanın altın değerinde püf noktası
Yaz mevsiminin sevilen meyvelerinden olan kavunu satın aldıktan sonra saklama koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Doğru şekilde saklanmadığında kavunlar kısa süre içerisinde bozulmaya başlayabiliyor. Bu yöntemle saklandığında ise aylarca taze kavun tüketebileceksiniz.
Kavun saklamanın püf noktası olarak karşımıza çıkan doğal yöntemler ile kavunlar hem lezzetli kalır hem de faydalarında en ufak eksilme olmaz. Belirli yöntemler ile saklanan kavunlar aylarca gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
Kavun saklarken ilk olarak dikkat edilmesi gereken husus kavunların kuru, serin ve güneş görmeyen bir alanda muhafaza edilmesi gerektiğidir. Kavunları bu şekilde kış mevsimine kadar dahi saklayabilirsiniz. Bütün kavunları birbirine temas etmeyecek şekilde dizerek buzdolabı içerisinde 2 ay taze tutmanız mümkündür.
Kavun kesildikten sonra ise çekirdeklerini temizleyip, dilimleyerek her bir dilimi streç filme sarabilirsiniz. Streç filme sardığınız dilimleri buzdolabı içerisinde saklayabilirsiniz. Kavun bu şekilde tadını ve kokusunu uzun süre daha koruyacaktır.