Sarımsağın kabuğunu çöpe atmak meğer büyük hataymış! Bu faydasını duyunca her gün kullanacaksınız
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsağın kabuğunu çoğu zaman çöpe atarız. Ancak yapılan araştırmalar sarımsak kabuğunun da en az sarımsak kadar faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Sarımsak kabuklarını çöpe atmanızı engelleyecek o faydaları sizler için derledik.
Sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Çoğu zaman kurutularak toz şeklinde kullanılan sarımsak kabuklarını dilerseniz kurutarak toz haline gelecek şekilde ezebilir ve çorbalarda ya da yemeklerde kullanabilirsiniz.
Öte yandan sarımsak kabuklarını dilerseniz bir çay şeklinde kaynatabilir ve hem yemeklere ekleyip hem de bu çayı içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Sarımsak kabuklarını ezerek ya da kaynatarak kullanmanın faydası hastalıklara karşı koruyucu etki oluşturmasıdır. Tıpkı sarımsağın kendisi gibi sarımsak kabukları da antibiyotik etkisi gösterir.
Balgam ve öksürüğe iyi gelen sarımsak kabukları özellikle kış aylarında tüketilmeleri ile grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Bu faydalarından yararlanmak için sarımsak kabuklarını önce iyice yıkayın ve ardından 15 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız çayı 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzgeç yardımı ile kabukları ayırın. Günde 1 bardak olacak şekilde bu çayı içebilirsiniz.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV