Sağlığını düşünen bir daha asla yapmayacak! Meğer balığa limon sıkıp yemek yapılan en büyük hatalardan biriymiş
Türk mutfağında büyük bir yeri olan balığın tüketiminde sıklıkla tekrarlanan bir hata var. Sevilerek tüketilen balığın aslında limon ile birlikte tüketilmemesi gerekiyor. Zararını öğrendiğinizde hemen bırakmak isteyeceksiniz.
Balığın içerisinde omega-3 yağ asidi bulunur. Balıkta bulunan omgea-3 yağ asidi başta beyin sağlığı olmak üzere vücudumuzun her bölgesinde olumlu etkiler bırakır. Damarları temizleyen ve kötü kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olan omega-3 yağ asidi insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir.
Vücudumuzu yenilemeye yardımcı olan omega-3 yağ asidi açısından en önemli kaynaklardan biri balıktır. Ancak balığa limon sıktığınızda içerdiği omega-3 yağ asidi bozulmaya uğrar. Bu da faydalarından yararlanmayı imkansız hale getiriyor. Balığa limon sıkarak yediğinizde limonun asidik içeriği omega-3 yağ asidi ile tepkimeye girerek etkisiz hale gelmesine yol açıyor. Balıktan daha fazla verim alabilmek adına limon sıkmadan tüketmek gerekiyor.