Sadece 1 kaşık eklediğinizde nohut lokum gibi pişecek! Yumuşacık pişen nohut yemekleri için mutlaka deneyin
Nohut ve fasulye gibi baklagiller pişirirken bir gece öncesinden suya bırakarak yumuşatmaya çalışırız. Bu yöntem ile daha yumuşak pişen baklagiller elde etmek istesek de yeterince yumuşamayan nohutlar diri kalarak yemeğin tadını kaçırır. Ancak bu yöntem ile nohutlar lokum gibi pişecek.
Lokum gibi yumuşacık nohutlar hazırlamak isteyenlerin bilmesi gereken basit ama etkili bir doğal yöntem bulunuyor. Bu yöntem ise un ile karşımıza çıkıyor.
Bu aşamada nohudun kabuklanmamasını sağlayarak daha lezzetli olmasına yardımcı olabilirsiniz. Nohudun kabuklanmaması ve lokum gibi pişmesi için ilk olarak soğuk su altında nohutları yıkamanız gerekiyor. Ardından Nohudu suya bırakın ve bu suyun üzerine yarım tatlı kaşığı kadar un ekleyin. İyice karıştırdığınız unlu su içerisinde nohutları bir gece boyunca bekletin. Sonraki gün pişireceğiniz nohutlar çok daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.