Muzları taze tutan yöntem! Bu yöntemle çürümüyor ve çöpe gitmekten kurtuluyor
Muzlar, genellikle diğer meyvelere göre daha hızlı bir şekilde kararabilirler. Muzun kararmasının birkaç sebebi olabilir.
Muzun kararmasının birkaç sebebi olabilir. Birincisi, muzlar etilen gazı üretirler ve bu gaz muzun olgunlaşmasını hızlandırır. Ayrıca, muzlar hasar gördüğünde veya soyulduğunda da kararabilirler çünkü bu durumda muzun içindeki enzimler okside olur ve kararma meydana gelir.
Ancak endişelenmeyin, çünkü muzları taze tutan bir yöntem var.
Çabucak ziyan olan muzlardan şikayetçiyseniz doğru yerdesiniz. Anında olgunlaşabilen ve daha da hızlı bir şekilde kahverengileşip yumuşak bir hal alabilen muz için oldukça etkili bir saklama tüyosu bulunuyor. TikTok'ta 'amycrosslegacy' adlı bir gıda saklama uzmanı 26 gün sonra bile muzları taze tutan saklama yöntemini paylaştı.
MUZLARI TAPTAZE TUTAN SAKLAMA TÜYOSU
Bu yöntem için Amy, kabuğuyla birlikte bir muzu doğradı ve buzdolabındaki cam bir kavanozun içinde beklemeye bıraktı. 26 gün sonra sonuca bakıldığında doğranmış muz parçaları her zamanki gibi taze görünüyordu ve kabuğu hala sarıydı. Üstelik hiçbir kahverengileşme belirtisi yoktu.