Poğaçayı puf puf kabartan tüyo! Poğaça pişirirken süt yerine onu eklediğinizde öyle lezzetli oluyor ki parmaklarınızı yiyebilirsiniz
Mutfaklarda usta aşçılar tarafından kullanılan bazı püf noktalar yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Daha lezzetli yemekler pişirmenize yardım edecek bu yöntemleri kullanarak sevdikleriniz ve kendiniz için leziz sürprizler hazırlayabilirsiniz. Poğaçaya eklenen bir gıda lezzetine lezzet katıyor.
Poğaça hazırlarken kullanılan bu püf nokta yoğurt ile karşımıza çıkıyor. Poğaça hamuru hazırlarken süt yerine yoğurt kullandığınızda çok daha çabuk kabaran ve piştiği gibi tükenen poğaçalar hazırlayabilirsiniz.
Doğal maya içeriği ile yoğurdun poğaça hamurunda süt yerine kullanılması içerisindeki mayanın hamur etki etmesini sağlıyor. Bu da poğaçanızın süt kullanılan tarife göre çok daha kabarık olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda yoğurt kullanılan poğaçalar uzun süre bayatlamadan bekleyebiliyor. Günlerce tüketebileceğiniz puf puf kabaran poğaçalar için tek yapmanız gereken ise tarifte sut kullanmak yerine yarım su bardağı yoğurdu tarife eklemek.