Peynirin çok daha hızlı küflenmesine neden olan hata buymuş! Neredeyse herkesin yaptığı bu hata sağlığımızla oynuyor
Sabah kahvaltılarının en sevilenlerinden olan peyniri çeşit çeşit alarak tüketiriz. Farklı çeşitlerde peynirler yemeklerde ve kahvaltılarda soframızı süsler. Ancak peynir tüketiminde yapılan bir hata var ki peynirin çok daha hızlı bir şekilde küflenmesine yol açıyor.
Peynirlerin hızla küflenmesine neden olan bu hata peynirleri keserken gerçekleştirdiğimiz bir davranış. Aslında her ne kadara zararsız görünse de peynir keserken yapılan bu hata peynirin hızla küflenmesine ve vücudumuza zararlı bakteri almamıza yol açıyor.
Peynir keserken çıplak elle peynire dokunmak ellerimizdeki bakterilerin peynire geçmesine ve küflenme sürecini hızlandırmasına yol açıyor. Elin bu noktada peynire direkt olarak temas etmemesi gerekiyor. Peyniri daha uzun süre sağlıklı şekilde tüketmek için kesme aşamasında ambalajından tutarak kesebilir ya da bir eldiven kullanabilirsiniz.