Patates kızartmasının en sağlıklı hali! Bu şekilde pişirince hem düşük kalorili hem de leziz oluyor
Derin yağda kızartılan patatesler hem kilo almanıza neden olur hem de sağlığınıza zarar verir. her ne kadar lezzetli olsa da patates kızartmasının bu şekilde tüketilmesi fazlasıyla zararlı kabul ediliyor. Bunun yerine alternatif patates kızartması tarifi ile leziz ve sağlıklı patatesler kızartın.
Patates kızartmasının daha sağlıklı ve daha leziz pişmesi için belirli yöntemler uygulayabilirsiniz. Oldukça basit bir şekilde hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir patates kızartması hazırlamak mümkün.
Patates kızartması hazırlarken uygulayacağınız bu yöntemde ilk olarak patatesleri dilediğiniz şekilde dilimleyin ve daha sonra soğuk su içerisinde bekletin. Yaklaşık olarak 30 dakika su içerisinde beklettiğiniz patatesler içerisindeki nişastayı suya bırakacaktır. Ardından patatesleri hava almayacak şekilde poşetleyerek buzlukta donmaya bırakın.
Bu şekilde elde edeceğiniz patatesler çıtır çıtır pişecek hale gelecektir. Daha sonra donmuş patatesleri alarak bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra az miktarda yağ ile yağlayın ve dilediğiniz şekilde baharat ve tuz serpin. Son olarak fırında ortalama 15 dakika kadar pişirin. Patateslerin bu şekilde hem daha sağlıklı hem de çıtır çıtır olacak. Afiyet olsun.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV