Ocakta unutulan süt bu yöntemle pişirince asla taşmıyor! Sütün taşmasını önlemek için basit bir doğal yöntem yetiyor
Mutfakta yapılan yaygın hatalar arasında ocakta unutulan sütün aşması bulur. Çoğu zaman ev yapımı yoğurt ya da sütlü tatlılarda kullanılmak üzere kaynatılan sütü ocakta unuttuğumuzda ya da ateşi biraz fazla açtığımızda taşar. Ancak bu yöntem ile bir daha süt taşmayacak.
Sütün taşmasını önleme açısından bilinen iki farklı etkili yöntem bulunuyor. bu yöntemlerden ilki tahta kaşık yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça basit bir uygulanışı olan tahta kaşık yöntemini deneyerek sütün taşmadığını kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için tek yapmanız gereken ise süt kaynamaya başladığı anda tencerenin üzerine yatay şekilde bir tahta kaşık bırakmak. Tahta kaşık yöntemi taşma tehlikesi içeren her yemekte kullanılabilir.
Bir diğer sütün taşmasını önleyen yöntem ise sıvı yağ yöntemidir. daha incelik isteyen bir yöntem olan bu işlemi gerçekleştirdiğinizde sütün yine taşmadığını göreceksiniz. Sıvı yağ yönteminde ise yapmanız gereken süt ısınmaya başladığında tencerenin ağzının kenarlarını ince bir tabaka olacak şekilde sıvı yağ ile gezinmek. Sıvı yağ sürülen tencere kenarlarına değen süt taşmayacak ve geri sönecektir.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV