İki günde sararıp solan maydanozlara son! İşte maydanozları sararmadan saklamanın bilinmeyen püf noktası
Kendine has tadı ile yemeklere enfes bir aroma katan maydanozlar, kahvaltılardan salatalara farklı tariflerde kullandığımız sebzelerdir. Yeşil yapraklı sebzeler olan maydanozlar yanlış saklama yöntemi nedeni ile sararıp solabilir. Bunu engellemek ise düşündüğünüzden çok daha basit.
Maydanozları sararmadan saklamak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. bu yöntemlerin ortak noktası ise maydanozları nemli tutmak olacak. Sararan maydanozların taze ve yeşil kalmasını istiyorsanız, işte sararmadan maydanoz saklamanın püf noktaları:
1. Maydanoz saklarken en sağlıklı ve en etkili yöntem maydanozu ıslak bir şekilde bekletmektir. Bu yöntemi kullanmak için ilk olarak maydanozların saplarını kesin. Ardından cam bir kavanozu su ile doldurun ve sapları kesilmiş maydanozları kavanoz içerisine koyarak buzdolabına bırakın. Bu şekilde maydanozları sararmadan saklayabilirsiniz.
2. Sararan maydanozları taze tutmanın bir başka yolu ise maydanozları nemli bir beze sarmaktır. Nemlendirdiğiniz bezin içerisine maydanozlarınızı koyun ve bezi iyice sarın. Ardından bir plastik poşet içerisine bezi koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde ağzını bağlayarak buzdolabına bırakın.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV