Herkes pilava bir tane bile olsa koyuyordu ama meğer pilavın ne faydası kalıyormuş ne de lezzeti
pirinç pilavı hazırlarken dikkat etmeniz gereken birden fazla husus bulunuyor. Pirinç pilavı hem tane tane kalsın hem de lezzetli olsun istiyorsanız o halde bu doğal yöntemden kolayca yardım alabilirsiniz.
Pirinç pilavı pişirirken yapılan hataların başında gelen o durum is pirinç pilavının tat vermesi amacıyla tavuk ve et suyu tabletleri eklemek. irin pilavının tadını pekiştirdiği düşünülse de aslında et ve tavuk suyu tabletleri pirinç pilavının sağlıklı yapısına zarar vermekten başka şe yaramaz.
İçerisinde Çin tuzu adı verilen bir madde bulunan et ve tavuk suyu tabletleri yoğun aroması ile pilavın tadını bastırır. Mono sodyum glutamat olarak da bilinen Çin tuzu aynı zamanda kilo almaya ve kalp damarlarında tıkanıklığa neden oluyor. Çin tuzu aynı zaman da alışkanlık hissi oluşturan bir madde ve uzmanlar tarafından tüketimi tavsiye edilmiyor.
Daha sağlıklı ve daha lezzetli pirinç pilavı hazırlamak için tavuk haşladığınızda elde ettiğiniz tavuk suyunu küçük kaplar içerisinde dondurarak saklayabilirsiniz. Elde ettiğiniz doğal tavuk suyunu daha sonra pirinç pilavında aroma verici olarak kullanabilirsiniz. Tavuk suyunun bu şekilde doğal kullanılması daha sağlıklı olacaktır