Haşladığınız yumurta eğer böyle görünüyorsa yanına bile yaklaşmayın! Yumurta haşlarken yapılan bu hata meğer sağlığımızı tehdit ediyormuş
Sağlıklı bir yaşam için hangi gıdanın nasıl tüketilmesi gerektiğimi bilmek önemlidir. Doğru tüketim ile sağlığa pek çok faydası bulunan haşlanmış yumurtayı haşlarken yapılan bir hata sağlığı ciddi seviyede tehdit ediyor.
Yumurta haşlarken yapılan bir hata yumurtanın tüm faydalarının ortadan kalkmasına neden oluyor. yumurta haşlama sırasında bilinçsiz şekilde tekrarlanan bu kritik hatayı öğrendikten sonra çok daha sağlıklı bir öğün geçirebileceksiniz.
Yumurta haşlarken tekrarlanan bu hata yumurtanın çok uzun süre haşlanmaya devam etmesidir. Yumurta sarısının çevresindeki yeşilimsi gri halkalar dikkatinizi çekmiştir. Bu halkalar hepimizin bildiği gibi yumurtanın fazla haşlanması sonucu ortaya çıkar. Yumurtanın gereğinden uzun süre haşlanması ile ortaya çıkan bu halkalar ise demir sülfür halkası olarak bilinir.
Demir sülfür halkası olan bu yeşil-gri halkalar vücudun demirden yararlanmasını engelleyen etken maddelerden biridir. Yumurtanın doğru tüketimi kansızlığa, halsizliğe, konsantrasyon bozukluğuna ve bağışıklığın güçlenmesine destek olurken yeşil-gri halkalı yumurtaların tüketilmesi ise tüm bu faydaların ortadan kalkmasına yol açıyor.
Demir sülfür halkası yumurtanın 10 dakikadan daha uzun süre haşlanması sonucu ortaya çıkıyor. Demirin işlenmesini engelleyen bu tüketim şekli demir eksikliğine neden olacağından yumurtanın 10 dakikadan uzun süre haşlanmaması gerekiyor.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV