Klasik Börek Tariflerinden Daha Lezzetli: Çok Daha Doyurucu Oluyor
Tavuklu börek hem doyurucu hem de lezzetli bir atıştırmalık. Üstelik hazırlanışı çok kolay...
Klasik bir lezzet olan tavuklu börek, hem doyurucu hem de misafirlerinize sunabileceğiniz özel bir tarif. Evde hazırlamak hem ekonomik hem de daha sağlıklı. İşte size adım adım tavuklu börek tarifi:
Tavuklu börek tarifi için ihtiyacınız olacak malzemelerin listesini ve tarif adımlarını aşağıda bulabilir, siz de bu tarife göre enfes bir tavuklu börek hazırlayabilirsiniz. Elinizin altında olan, kolayca ulaşabileceğiniz bu malzemelerle kısa süre içinde lezzetli bir börek yapabileceksiniz.
Tavukları haşlayıp didikleyin.
Mantarları kesin ve yağsız olarak tavada suyunu salıp çekene dek pişirin.
Mantarlara yağı, biberleri ve soğanı ekleyip kavurun.
Tavuğu da ekleyip karıştırın.
Sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
Yufkaları temiz tezgahta açın.
İlk katını serdiğiniz yufkaya fırçayla sostan sürün.
İkinci yufkayı da aynı şekilde yerleştirip soslayın.
İç malzemeyi yufkalara paylaştırın ve sarın.
Üzerine kalan sosu dökün ve çörekotu serpin.
Sıcak fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.