Bir fincan içen anında tiryakisi oluyor! Türk kahvesini böyle pişirince köpüğü saatlerce beklese bile sönmüyor
Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden biri haline gelen Türk kahvesi hazırlaması zor bi içecektir. Doğru şekilde hazırlandığında Türk kahvesinin hem lezzeti dillere destan oluyor hem de köpüğü saatlerce dayanacak kadar bol çıkıyor.
Türk kültüründe yeri yadsınamaz gıdalardan biri olan Türk kahvesi hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecektir. Yüzyıllardır severek tükettiğimiz Türk kahvesini pişirmenin kendine has bazı incelikleri vardır. Türk kahvesi doğru şekilde pişirilmezse köpüğü istenen kıvamda olmaz ve bu da kahvenin hem keyfini hem de lezzetini kaçırır.
Türk kahvesinin tam kıvamında ve bol köpüklü olması için bazı doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Türk kahvesinin kıvamını ve lezzetini tutturmak için bazı pratik bilgiler ve doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. İşte Türk kahvesini bol köpüklü pişirmenin püf noktası olan yöntemler:
Arıtılmış su kullanmaya özen gösterin: Türk kahvesini daha lezzetli halde pişirmek için bir dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kullanılan suyun çeşididir. Musluk suyu ile pişirilen Türk kahvesi yeterine hoş bir tada ulaşmaz. Bu nedenle Türk kahvesi pişirirken musluk suyu yerine arıtılmış su kullanabilirsiniz.