Bici bici yok satıyor... Günde 6 bin TL kazandırıyor

Adana sıcaklarında serinlemek isteyenler çareyi Bici Bici olarak bilinen yöresel soğuk tatlıda buluyor. Bölgede yoğun ilgi gören tatlı, satıcılarına günde 6 bin TL kazandırıyor.

Adana'da sıcakların kendini iyice hissettirmesiyle birlikte bunalan vatandaşlar, "bici bici" olarak bilinen yöresel soğuk tatlıyla serinlemeye başladı. Adanalılar öğlen saatlerinden itibaren Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü kenarlarında kurulan bici bici tezgahlarına akın ediyor. 

SICAKLARLA BİRLİKTE FİYATLAR DA ARTTI

Seyhan Gölü kenarında yılın 4 ayında bici bici, diğer 8 ayında sıcak içecekler satarak geçimini sağlayan Burhan Yalçın satışlarıyla ilgili bilgi verdi.

"Bici bici, son 1 haftadır iyi bir şekilde açıldı. Ondan öncesi sıkıntılıydı. Şu aralar rağbet görüyor. Tüketiliyor. Şehir dışından ve yurt dışından çok kişi geliyor. Yüzde 80 ila 90'ı tadını beğeniyor. Satışımız günde ortalama bin taneyi buluyor. Bici bicinin fiyatı 6 liraydı. Havaların ısınması fiyatı artırdı. Şu anda satışı 7 buçuk lira. Havaların ısınması yüzde yüz fark ettirdi. Adana'da kebap yiyen ardından bici yemeğe geliyor."

Bici bici yok satıyor... Günde 6 bin TL kazandırıyor - Resim : 1

"BİCİ BİCİ YAPMAK İÇİN BEKLİYORUZ"

Bici bicini tarifini paylaşan Yalçın, evde nişasta ve suyu kaynattıklarını, diğer işlemleri tezgahta yaptıklarını belirtti. Halden aldıkları buzlarla içeceğin serin formuna kavuştuğunun altını çizen Burhan Yalçın, "Kaseye önce hamuru koyuyoruz, üzerine pudra şekeri ekliyoruz. Kasenin üzerine rendelenmiş buz ve tekrar pudra şekeri ilave ediyoruz. Muz ve gül suyu şerbetini de ekledikten sonra bici biciyi servise hazır hale getiriyoruz" dedi. 

Elazığ'dan Adana'ya turistik gezi için gelen Sevil Bircan ise, bici bici tatlısını çok beğendiğini söyledi. Bircan, "Adana'nın bici bicisi meşhur dediler, tadını merak ettik, yedik. Gayet güzel. Serinletiyor. Çok beğendik. Herkese kesinlikle tavsiye ediyorum, gelince mutlaka tadına baksınlar. Adana çok sıcak ve biz de bici yiyerek serinledik" ifadelerini kullandı. İHA



Adana