Keki puf puf kabartmak isteyenlere müjde! İçine biraz ekleyince kek hamuru hiç durmadan kabarıyor
Pratik hazırlanışı ve çeşitli olmasıyla hemen her mutfakta hazırlanıp sunulan keklerin pişmesi esnasında bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kek pişirirken kabarması için özellikle eklenen bazı doğal gıdalar bulunuyor. Bu yöntemle kek hamuru hiç durmadan kabarıyor.
Pratik hazırlanışı ve kısa sürede pişmesi nedeniyle zor anların kurtarıcısı olarak bilinene keki hazırlamak her ne kadar basit görülse de aslında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Keki pişirirken kabarması için belirli aşamalara dikkat etmek gerekiyor.
Doğru pişirme yöntemlerini uygular ve doğal yöntemler ile keki pekiştirirseniz puf puf kabardığına şahit olabilirsiniz. Keki pişirirken dikkat edilmesi gerekenler e puf puf kabaran bir kek pişirmenin püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Oda sıcaklığında bekletin: Kekin içerisine konulan her malzemenin aynı sıcaklıkta olması gerekir. Malzemelerden kimisi çok soğuk ve kimi ise ılık olursa bu malzemelerin tam anlamıyla birleşmesini önleyecektir.
Özellikle yumurta ve süt gibi dolaptan çıkarılıp kullanılan ürünlerin kek hamuruna girmeden önce oda sıcaklığına ulaşması gerekiyor.