Süt kaynatırken mutlaka bunu deneyin! Sütü bu yöntemle 5 saat kaynatsanız bile asla dibine tutmuyor
Evlerde yoğurt yapmak ya da tatlı hazırlamak için büyük tencerelerde uzun süre süt kaynatmak gerektiğinde çoğu zaman süt dibine tutuyor. Bu sorunu çözmek için doğal yöntemler ile süt pişirmeyi deneyebilirsiniz.
Süt kaynatırken yapılan bazı hatalar sütün tencerenin dibine tutmasına neden oluyor. Sütü doğal tercih edenler tatlı yapmak için ya da yoğurt hazırlamak için ve hatta sütü sadece içmek için bile tencerede kaynatabiliyor. Bu aşamada sütün dibine tutması ise hem süte hem tencereye zarar veren bir durum.
Doğal yöntemler ile süt kaynatmanın püf noktası olan bazı pratik bilgiler var. Bu pratik bilgiler sayesinde süt kaynatırken dibine tutmamasını sağlayabilirsiniz. İşte doğal yöntemler ile dibine tutmadan süt kaynatmanın püf noktası:
Çelik tencereler için: Çelik tencereler süt kaynatmak için en sık tercihe dilen tencerelerden biridir. Ancak buna rağmen çelik tencerelerin alt kısmı yüksek ısıda olduğundan kısa sürede sütün dibine tutmasına neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için çelik tencerede kaynattığınız sütü kısık ateşte kaynatmalı ve sık sık karıştırmalısınız.
Su ile çalkalayın: Süt kaynatırken en sık yapılan hatalardan biri sütün kaynamasına rağmen altını kısmamaktır. Süt kaynadığında kısık ateşte pişmeye bıraktığınızda dibine tutması zorlaşır. Bununla birlikte sütü kaynatmadan önce tencereyi suyla çalkalayıp sütü öyle eklerseniz dibine tutmadan kolaylıkla süt kaynatabilirsiniz.