Aylarca bozulmadan kullanmak artık mümkün! Domates salçasını küflenmeden saklamanın sırrı açığa çıktı
Neredeyse her yemekte tat verici olarak kullanılan ve daha çok doğuda yemeklerde bolca yer alan domates salçası eşsiz tadı ile Türk mutfağının mihenk taşlarından biridir. Ancak hazır alınan ve evde hazırlanan domates salçaları kolaylıkla bozuluyor. Bu yöntem ile uzun süre taze kalacak.
Domates salçasının hava ile temas ettiği anda bozulma süreci başladığından kullandıktan sonra hava ile temasını düzgün bir biçimde kesmek gerekiyor. Burada ise karşımıza sağlıklı yapısı ile zeytinyağı çıkıyor.
Zeytinyağı domates saçasının üst kısmına ince bir tabaka olacak halde yaydırıldığı zaman salçanın küflenmesini engelliyor. Hem doğal hem de basit bir çözüm olan zeytinyağı kullanımı ile uzun süre sağlıklı şekilde domates salçası tüketebilirsiniz.
Aynı zamanda domates salçasını kuru ve serin bir yerde saklamak en doğru seçenek olacaktır. Buzdolabı fazla soğuk kalacak ve oda sıcaklığı ie fazla yüksek olacağından en sağlıklı saklama yöntemi kuru ve serin bir yerdir. 15-20 derece arasında muhafaza edilerek tazeliği korunabilir.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV