Aşçılar taze fasulyeden eksik etmiyor! İşte sebze yemeklerinin olmazsa olmazı denilen o baharat
Her gün yeni bir mutfak sırrının ortaya çıktığı son zamanlarda usta aşçıların gizli tarif kitapları yavaş yavaş aralanmaya başlıyor. Sebze yemeklerinin lezzetine lezzet katan bu altın tüyoyu sizler için araştırdık. İşte aşçıların taze fasulyeden eksik etmediği o baharat...
usta aşçıların pek çoğu taze fasulye gibi sulu sebze yemeklerini hazırlarken içerisine kimyon ekliyor. Daha çok ete yakıştırılan bir baharat olsa da kimyon sebze yemeklerine de eşsiz bir tat katıyor.
Kendine has lezzetini yemeklere veren kimyon aynı zamanda antioksidan bakımından da zengin oluşu ile yemeklerin sağlıklı yapısının katlanmasını sağlıyor. Yeşil sebzelerin sağladığı anti-aging etkisi kimyonun içerdiği antioksidan sayesinde güçlenir. Aynı zamanda vücuttan zararlı serbest radikalleri temizleyen kimyon bağışıklığı da güçlendirir.
Taze fasulye gibi lif oranı yüksek sebzelerin sindirimi bazı kişilerde zor olabilir. Sindirimi kolaylaştıran kimyon sayesinde bu orun ortadan kalkar. Yemeklere bir tutam kimyon eklemeniz faydalarından yararlanmanız için yeterli olacaktır.