İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç girişleri durduruldu

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz hava durumu Gündem haberleri

İstanbul'da aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Birçok bölgede yollar trafiğe kapandı. Arnavutköy'de 30 araç birbirine girdi. Sakarya ve Trakya yönünden İstanbul'a araç girişleri yasaklandı. Otogarlardan çıkışlara da izin verilmeyecek.

Günlerdir yurtta kendini gösteren soğuk ve karlı hava dalgası bugün en yoğun şekilde etkisi gösteriyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla ilgili bir açıklama yaptı. Ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

Megakent İstanbul’da da kar fırtınası etkili oluyor. Tipi şeklinde etkili olan kar nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kaldı. 

 

İSTANBUL'A ARAÇ GİRİŞİNE İZİN YOK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan da bir uyarı geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Yerlikaya, ikinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'den gelen açıklamada ise, "Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur" denildi.

CEVİZLİBAĞ'DA KAR YOĞUNLUĞU

Cevizlibağ D-100 Edirne istikametinde trafik durdu. Metrobüsü kullanmak isteyen yolcular yoğun kar yağışı altında yürümekte zorluk çekti. 

OTOGARLARDAN ÇIKIŞLAR DURDURULDU

İstanbul'da Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın sabah saat 08.00’e kadar durduruldu. Açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. 

İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç  girişleri durduruldu - Resim : 2

AVM'LER 19.30'DA KAPATILACAK

Vali Yerlikaya, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağını açıkladı. 

İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç  girişleri durduruldu - Resim : 3

30 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Arnavutköy'de bir anda başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Kayganlaşan yolda çok sayıda zincirleme kaza meydana geldi. İtfaiye araçlarının ilerleyemediği için kazalara müdahale edemediği belirtiliyor. Yassıören mevkiinde meydana gelen kaza nedeniyle trafiğin durduğu öğrenildi.

İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç  girişleri durduruldu - Resim : 4

İstanbul Havalimanı istikametinde yaşanan kazada, ölen ya da yaralanan olmazken, yol tamamen trafiğe kapatıldı. Her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi devam ederken, araçların kaldırılma çalışması sürüyor.

İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç  girişleri durduruldu - Resim : 5

 Saat 16.30 itibarıyla İstanbul'da trafik durumu:

İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç  girişleri durduruldu - Resim : 6

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri değişti.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, paylaşımında, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir" sözlerini kullandı.

UÇUŞLAR DA DURDURULDU

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda bazı uçuşlar erteleniyor. İstanbul Havalimanı'nda pistte yapılacak temizlik çalışmalarından dolayı tüm uçuşlar saat 18.00'e kadar durduruldu.

Türk Hava Yolları da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı. 

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR VE TİPİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünden  yapılan son değerlendirmelere göre; Balıkesir’in kuzey ilçelerinde ( Marmara Adası, Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk) bu akşam saatlerinden sonra görülecek olan kar yağışlarının; yer yer kuvvetli kuzeyli rüzgar (30-50 km/sa) ile birlikte, orta kuvvette (5 ila 15cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kuvvetli rüzgar ve tipinin bu akşam saat : 21:00 ile sabah 06:00 saatleri arasında etili olmasının beklendiği açıklandı.

İstanbul'da kar fırtınası! Sakarya ve Trakya yönünden araç  girişleri durduruldu - Resim : 9

BİR UYARI DA EKREM İMAMOĞLU'NDAN GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul'daki karla mücadele çalışmalarını denetleyip son durum ile ilgili açıklama yaptı. Cuma gününden beri kar yağışını takip ettiklerini dile getiren İmamoğlu “Bu yıl karın çok enteresan bir seyri var. Bir bölgeye birden kar yağıyor. Bir anda yoğun bir kalınlık oluşabiliyor. Kırsalda 25 santim ve üzerine çıktığı gözleniyor. Bu hafta boyunca soğuk hava dalgası devam edecek” dedi.

“BASKIN KAR YAĞIŞLARI BİZİMLE OLACAK”

İstanbul’un herhangi bir yerinde her an ani bastıran kar yağışları görülebileceğini uyarısında bulunan İmamoğlu “Meteorolojinin verdiği uyarılara göre her an baskın yağışları bizimle olacak. Vatandaşlarımıza olan uyarımız devam etmektedir.

Her ne kadar  trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran bir kar, kış koşullarına hazırlık olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık  o yollara hizmet etmemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24  onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN AZALACAK?

Tahminlere göre İstanbul’da kar yağışının en yoğun günü bugün olacak ancak yarın ve çarşamba günlerinde de kar yağışı kendini gösterecek. Perşembeden itibaren hava sıcaklıkları adım adım yükselirken kar İstanbul’u terk edecek. Cuma günü tüm yurtta kar ufak alanları etkileyecek.

 

Kaynak: Diğer

İstanbul Karadeniz kar yağışı vorteks