Son dakika İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Bünyamin Sürmeli canlı yayında açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul

Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında İstanbul'daki aşırı kar yağışının ne kadar süreceğini açıkladı. Sürmeli, kar yağışının Avrupa yakasında bu gece etkisini sürdüreceğini ve bir iki saat sonra Anadolu yakasında da etkili olacağını söyledi. Kar yağışı ne kadar sürecek?

Bir süredir yurdu etkisi altına alan kar yağışının ne kadar süreceği merak ediliyor. Özellikle de mega kent İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışının kenti ne zaman terk edeceği merak ediliyor. Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli bu soruların cevaplarını canlı yayında açıkladı. 

Sürmeli, İstanbul'da kar yağışının iki gün daha etkili olacağını ancak bu geceden sonra aşırı yağışların etkisini kaybedeceğini söyledi. Deniz etkisiyle aralıklarla etkisini iki gün daha sürdürecek olan kar yağışı, bu gece de kuvvetli bir şekilde devam edecek. 

Avrupa yakasında bu gece etkisini devam ettiren kar yağışının yarın itibarıyla etkisinin azalması bekleniyor. Anadolu yakasında ise bir iki saat içinde yoğun kar yağışı başlayacak.

İstanbul'da kar yağışının iki gün daha etkili olacağını açıklayan Sürmeli, kaplanan beyaz örtüye bu geceki etkili yağışla birlikte bir miktar daha ekleneceğini söyledi. Hafta sonuna doğru ise sıcaklıkların artması ve 5 6 derecelere kadar çıkması bekleniyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul istanbul haberleri İstanbul kar haberleri İstanbul hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri