İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar durduruldu

Gündem haberleri THY Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu

Gelen son dakika haberine göre, İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar saat 18.00'e kadar durduruldu. Türk Hava Yolları da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar saat 18.00'e kadar durduruldu. Yetkililerin saat 16.00'da yağış durumunu dikkate alarak yeniden değerlendirme yapacağı öğrenildi.

Gece saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı İstanbul Havalimanı'nda aksamalara neden oldu. Kar yağışı nedeniyle pistlerin açık kalması için yoğun çaba sarf edilirken İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar, pistteki kar temizleme ve frenleme sisteminin ölçülmesi nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren biri kargo uçağı olmak üzere iki uçak ise başka limanlara yönlendirildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00'a kadar durdurma kararı aldık" dedi.

4 UÇAK ÇORLU'YA İNDİ

Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul Havalimanı'na inemeyen 4 uçak, Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti dolayısıyla İstanbul Havalimanı'nın pistinde buzlanma meydana geldi.

Bu nedenle Bükreş, Viyana, Odessa ve Bahreyn'den kalkan yolcu uçakları İstanbul Havalimanı'na inemedi.

Kule tarafından Çorlu'ya yönlendirilen uçaklar Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı'na indi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü THY hava durumu Gündem haberleri