Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Eylül Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Eylül Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

3 soruda 3 ada | BÖLÜM 2: Sisam

Yunanistan'ın Türkiye'nin burnunun dibindeki adalara askeri yığınak yapması tepki çekiyor. Her adanın ayrı bir stratejik önemi var. '3 soruda 3 ada' yazı dizisinde, dün Midilli'den sonra bugün Sisam Adası'na yapılan askeri yığınağın boyutuna ve Türkiye için önemine değiniyoruz.

Eskiden sadece SMS vardı... Öğretmenler akıllı telefonlar ile nasıl mücadele ediyor?

Eskiden öğrenciler 'akılsız' telefonlarını okula götürür, bu telefonla internete de giremezlerdi. Şimdi bazı öğrenciler akıllı telefonları ile kopya çekmeyi yeni bir boyuta taşırken, okuldaki her anı TikTok'a koyabiliyor. Peki öğretmenler bu duruma nasıl önlem alıyor?

Bir kez süper kahraman oldun mu... | 33 sene Batman oldu, Wolverine'le 24 sene geçirdi!

Süper kahraman filmleri 21. yüzyıla damgasını vurdu. Herkes yeni Wolverine'in kim olacağını merak ederken, Hugh Jackman'ın bir kez daha hem de 'dirilerek' Wolverine'i canlandıracağı açıklandı. Süper kahraman rolünü bir kez kapan neden bırakamıyor?

Bu mikroplar sağlığınız için önemli! Lifli yiyecekler bağırsağı nasıl etkiliyor?

"Bağırsak mikrobiyomu" da denilen bağırsaktaki mikrop ve bakteri toplulukları, vücudumuz için önemli rol oynuyor. Bazı gıdalar ise bu mikroplar sayesinde sağlıklı olmamızı sağlıyor. Peki sağlığımızı bu ölçüde etkileyen mikroplar için, hangi besinleri tüketmeliyiz?

Prens Salman'ın başbakan olması ne ifade ediyor?

Suudi Arabistan'ın fiili lideri olarak kabul edilen Prens Salman, Kral tarafından Başbakan olarak atandı. Halihazırda bürokraside ve diplomaside oldukça güçlü bir durumda olan Veliaht Prens'in başbakan olması ne anlama geliyor?

Kaynak: Web Özel