Bir kez süper kahraman oldun mu... | 33 sene Batman oldu, Wolverine'le 24 sene geçirdi!

sinema
Bir kez süper kahraman oldun mu... | 33 sene Batman oldu, Wolverine'le 24 sene geçirdi!
Hugh Jackman son filmi ile 24 yıl boyunca Wolverine karakterini canlandırmış olacak. Fotoğraf: Marvel

Süper kahraman filmleri 21. yüzyıla damgasını vurdu. Herkes yeni Wolverine'in kim olacağını merak ederken, Hugh Jackman'ın bir kez daha hem de 'dirilerek' Wolverine'i canlandıracağı açıklandı. Süper kahraman rolünü bir kez kapan neden bırakamıyor?

Bugün dünya ekonomisinin sürükleyici gücünü 1980’lerin sonu ve 1990’ların başında doğan insanlar oluşturuyor. Pek çok şey onların beğenileri ve zevklerine göre tasarlanıyor. Y kuşağı olarak adlandırılan bu nesil, çoğunlukla yeni evleniyor, ilk otomobilini yeni alıyor, küresel tüketim harcamalarının önemli bir kısmını yapıyorlar.

Bu kuşağın kültürel beğenileri de dünya çapında trendleri belirliyor. Son yıllarda Marvel sinematik evreninin bu kadar büyümesinde, Y kuşağının çocukken oynadığı bilgisayar oyunlarının yeni versiyonlarının tekrar uyarlanmasında, onların çocukluğunun geçtiği 1990’ların moda olmasında, 90 Türkçe Pop'un rönesans dönemini yaşamasında bu kuşağın etken olduğu düşünülebilir.

Bu kuşağın beğenileri de kolay değişmiyor. Öyle ki Y kuşağının James Bond olarak tanığı Daniel Craig bu seride 5 film yaparak şu ana kadar en fazla kez Bond’a beyaz perdede hayat veren aktör oldu. Son yıllarda sinema sektörünü sallayan süper kahraman filmleri arasında Marvel’in Wolverine’inin de ayrı bir yeri var.

Bir kez süper kahraman oldun mu... | 33 sene Batman oldu, Wolverine'le 24 sene geçirdi! - Resim : 1
Hugh Jackman ilk kez 2000 yılında Wolverine karakterine hayat verdi. Fotoğraf: 21st Century Fox

9 FİLMDE WOLVERİNE OLDU

İlk kez 2000 yılında vizyona giren X-Men filmi ile Wolverine karakterine Avustralyalı deneyimli oyuncu Hugh Jackman hayat vermişti. Jackman, o tarihten sonra 2017 yılındaki Logan'a kadar 8 filmde bu karakteri canlandırmıştı. Maskülen tavırları ve asla zarar görmeyen süper güçleri sayesinde karakter kısa sürede sevildi. Filmde Jackman’ın kasları o kadar gündem oldu ki ‘Wolverine diyeti’, ‘Wolverine tipi spor’ gibi kavramlar literatüre girdi.

Jackman’ın hayat verdiği bu karakteri beyaz perdeye son kez usta yönetmen James Mangold taşımıştı. Patrick Stewart’ın da rol aldığı 2017 yapımı Logan, aynı zamanda Wolverine’in sonu olmuştu. Karakter filmde ölürken herkes Hugh Jackman’ın da Wolverine ile işinin bittiğini düşünüyordu.

Bir kez süper kahraman oldun mu... | 33 sene Batman oldu, Wolverine'le 24 sene geçirdi! - Resim : 2

BRAD PITT'İN BİLE ADI GEÇMİŞTİ

Ta ki dün yayımlanan bir videoya kadar… Ryan Reynolds ile özdeşleşen Deadpool filminin yenisinde Hugh Jackman’ın da Wolverine’i oynayacağı kesinleşti. 2017 yılından düne kadar, Keanu Reeves, Walton Goggins, Ben Affleck ve hatta Brad Pitt’in bile yeni Wolverine olabileceği iddia edilmişti.

Deadpool’un hakları uzun yıllar boyunca 21st Century Fox’a aitti. Bundan dolayı Marvel, karakterleri ile Deadpool’u, bir filmde birleştirme imkanı olmadı. Ancak Disney artık 21st Century Fox’un sahibi bu sebeple yeni Deadpool filminde Marvel evreninin geniş kataloğunu kullanmak mümkün. Deadpool filmleri diğer Marvel yapımlarından farklı olarak yetişkinler için hazırlanıyor yani filmlerin çoğunda artı 18 yaş sınırı var. ABD kanunlarına göre 18 yaşın altındakiler bu filmleri bir ebeveynlerinin gözetiminde seyredebiliyor.

'DEFTER KAPANDI' DEMİŞTİ...

Jackman, Logan filminden sonra defalarca kez kendisi için Wolverine defterinin kapandığını söylemişti. Jackman bir süper kahramana en uzun süre hayat veren aktör oldu. 17 sene aralıklarla Wolverine rolünü oynadı. Yeni Deadpool filminin çıkmasıyla bu sürenin 24 yıla uzaması bekleniyor.

Ryan Reynolds ile Hugh Jackman 2009 yılında çıkan X-Men: Origins filminde de birlikte oynamışlardı. Daha sonra Deadpool 2 filminin, en son sahnesinde kısa bir süre eğlence amaçlı birlikte görünmüşler, sahneleri yeni bir filmin dedikodusunu uyandırmamıştı.

REKOR MICHAEL KEATON'DA

Bugüne kadar bir süper kahramanı en uzun süre oynama rekoru 33 yıl ile Micheal Keaton’da. Batman’i canlandıran Keaton, Tim Burton’ın başarılı yapımı The Batman’den sonra 2022 yılında The Flash’te rol almış, ardından Warner Bros’un daha sonra vizyona koymaktan vazgeçtiği Batgirl filminde de oynamıştı.

Keaton’dan sonra ikinci sırada Hugh Jackman yer alıyor. Jackman’dan sonra ise Logan filminde de rol alan ve en son Doctor Strange’de yer bulan Professor X karakterine hayat veren Patrick Stewart izliyor. Spider-man’e hayat veren Tobey Maguire ise 20 yıl ile dördüncü sırada.

Kaynaklar: Marvel, Disney, Haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

sinema