Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Aralık 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Avrupa bunu tartışıyor... Esnek emeklilik yaşı sistemi nasıl işliyor?

Türkiye'de milyonlarca EYT'li kazanılmış hakları olan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Türkiye'de olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinde emeklilik yaş ve modelleri tartışılmakta. Almanya şu sıralar 'esnek' İsveç modeli üzerine kafa yoruyor.

Dünyanın en iyi yemeği nasıl seçilebilir?

Şu sıralar internette dolanan iki liste dikkat çekiyor. Bir tanesi 'dünyanın en iyi yemekleri' diğeri ise 'dünyanın en iyi mutfakları' listesi. Kuşkusuz bu listeler öznel tercihlere göre oluşturuluyor. Peki dünyanın en iyi yemeğini gerçekten objektif kriterlere göre seçebilmek mümkün mü?

Asyalı kadınlar Avrupalı hemcinslerini nasıl geçti? Servetleri artsa da...

Asyalı kadınların serveti Avrupalı kadınların servetini tarihte ilk kez geride bıraktı. Bununla birlikte çarpıcı artış toplum içinde ve iş hayatında kadının konumunun dikkat çekici bir biçimde arttığını da göstermiyor. Rakamlar oldukça farklı bir hikaye anlatmakta.

Dünya Kupası transfer piyasasını nasıl etkiledi? Söylentiler ve trendler...

Dünya Kupası geride kalırken turnuvanın transfer piyasasını da derinden etkilemesi bekleniyor. Kulüpler kupada parlayan bazı isimlere yönelebilir. Peki kupadaki oyun transfer piyasında bakışları nasıl değiştirecek? Kupada hangi isimlerin yıldızı parladı?

 

Kaynak: Web Özel