Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (23 Mayıs Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (23 Mayıs Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Ev yapımı kozmetik ürünlerine ilgi büyük ama ne kadar denetleniyor?

Kur artışı ile önemli bir bölümü ithal olan kişisel bakım ürünlerinin fiyatları oldukça yükseldi. Bunun üzerine vatandaş alternatif arayışına girerken, internette el kremi ve 'doğal' sabun yapanların sayısında bir artış var. Onlar da son günlerde ürünlerine zam yaptıklarını belirtiyor.

Nostalji bir hastalık mı? 'Anı genellikle kötü başlar ama...'

17. yüzyılda evlerini özleyen İsviçreli askerlerin bulunduğu duygu durumu üzerine yapılan araştırmalar nostalji kavramını ortaya çıkardı. Modern psikolojiye göre; nostalji bazen insana çok iyi gelebilir bazen ise nerede olduğumuzu unutturabilir.

Prensin şirketine Suudi Arabistan neden ortak oldu?

Suudi Arabistan'da 83 gün ev hapsinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Prens El Velid bin Talal'ın şirketine devlet ortak oldu. Prens Twitter ve Snapchat gibi Silikon Vadisi şirketlerindeki yatırımlarıyla gündemde.

Üç farklı ülkeyle Ruslara karşı savaşan Fin! Madalyalar aldı, hain oldu, adını değiştirdi...

Hayatı boyunca direkt ya da dolaylı olarak SSCB'ye karşı savaşan Lauri Törni, üç bayrak altında çatıştı. Rusların bir dönem başına 3 milyon mark ödül koyduğu Törni, daha sonra ABD'ye kaçtı ve Vietnam'da savaştı. Törni, Finlandiya'nın NATO'ya girmek isteme motivasyonuna da ışık tutuyor.

Yıllarca nadir element ihtiyacını karşılayabilir! İşte Asteroit madenciliği...

Çin ile yaşanan gerginlikler ve Rusya'ya getirilen kısıtlamalar, batı için akıllı cihazlarda kullanılan nadir elementleri bulmak için yeni arayışları başlattı. Asteroit madenciliğinin ilk örnekleri yapılırken, Dünya yakınındaki gök cisimleri çok uzun süre ihtiyacı karşılayacak kadar madene sahip.

Kaynak: Haber Global TV