Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Ekim Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Ekim Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Kurslar neden yabancı dil öğretmeni bulamıyor? 'Saati 100 TL'ye ders versem...'

Yabancı dil öğrenimi Türkiye'nin kronik bir eğitim sorunu. Şu sıralar dil kurslarında çalıştıracak öğretmen bulmak da zorlaştı. Online dersin kazancının tadını alan eğitmenler daha düşük ücretlere kurslarda tahtanın karşısına geçmek istemiyor.

Maskeler çocukları nasıl etkiliyor? 'Gelişime engel olabilir...'

Pandemi ile hayatımıza giren maskeler, çocuklar için farklı sorunlar yaratıyor olabilir: Yüzleri tanımak, mimikleri öğrenmek... Uzmanlar da bu konuya ilişkin farklı görüşlere sahip. Peki çocuklar maskelerin sosyal yönünden nasıl etkileniyor? Ne yapmak lazım?

90+9'da doğan umut

Letonya'da her şey bitti derken, son dakikalarda gelen baskı ve VAR'dan kazanılan penaltı, 2022 Dünya Kupası'na katılma umutlarımız yeşertti.

Bir çocuk yıldızın düşüşü: Brittany Murphy

Britney Spears ile babasının yaşadıkları bütün dünyanın dilinde. Peki erken yaşta şöhret merdivenlerini üçer beşer çıkan Brittany Murphy'nin ışığı nasıl sönmüştü? Çocuk yaşta gösteri dünyasına adım atan bazı isimler neyin eksikliğini çekiyor olabilir?

Kimse sesini çıkarmadı... Hastalarını uyuşturucuya alıştıran iğrenç doktor!

Hastalarını uyuşturucuya alıştıran hasta ruhlu bir doktor pek çok kadının hayatını kabusa çevirdi. Yaptıkları bilinmesine rağmen kimsenin sesini çıkarmaması başka bir skandalların kapısını araladı.

Fast food eskisi kadar 'fast' (hızlı) değil!

Fast food'un anavatanı Amerika Birleşik Devletleri'nde fast food eskisi kadar fast (hızlı) değil. Personel bulmak zor olduğu için restoran bölümleri kapandı. Arabaya serviste kuyruklar uzadıkça uzuyor... Sektörde neler oluyor? Zamlar neden işe yaramadı?

 

Kaynak: Haber Global TV