Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (05 Ekim Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (05 Ekim Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Görüntüleme randevusu almak neden zorlaştı? Cihazlar mı personel mi yetersiz?

Üniversite hastanelerinde MR randevularının süresi 6 ayla 1 yıl arasında değişebiliyor. Bilinçsiz talepten dolayı ultrason cihazlarında da randevu bulmak sıkıntılı. Cihazlar mı eleman sayısı mı yetersiz, yoksa yanlış çekilen filmler tekrar mı çekiliyor?

Yaya geçidi kültürünü neden ısrarla öğrenmiyoruz?

Hangi ilde yaşarsa yaşasın, eğitim düzeyi ne olursa olsun, Türkiye'de pek çok sürücü için yaya geçitleri sadece beyaz çizgilerden ibaret. Emniyet bu farkındalık için yoğun çalışsa da vatandaş kurallara uymamakta ısrarcı. Peki çözüm ne? Cezalar mı artırılmalı, eğitimler mi sıklaştırılmalı?

 Facebook krizinin şifreleri... İnternete en hızlı yoldan gitmenin yolu BGP sistemi nedir?

Kısa sosyal medya tarihinin en büyük erişim krizi dün akşam Facebook'ta yaşandı. Instagram ve WhatsApp da çökerken sıkıntı, sitelerin en hızlı şekilde internete veri aktarmasını sağlayan BGP sistemi üzerinde gerçekleşti. BGP nedir? Facebook nasıl bu felaketi öngöremedi?

Edis'in Starlight'ı neden tartışma yarattı? PR çalışması mı samimi bir belgesel mi?

Ünlü şarkıcı Edis'in yaşamından bir kesit sunan Starlight adlı belgesel, 30 Eylül'de Netflix'te yayınlandı. Edis'in bir şarkıcı olarak yolculuğunu ve yakın gelecekte atacağı adımları gözler önüne seren belgesel hem sert bir şekilde eleştirildi hem de olumlu tepkiler aldı. Peki neden?

Çin iş dünyasının büyük sorunu: Aşırı içki içilen yemekler

Çin'de kadın çalışanlar aşırı içki tüketilen akşam yemeklerine katılmak istemiyor. Bu yemeklerde tacize uğrayan kadınlar seslerini duyurmaya çalışıyor.

5 kez boşanan adam: Lothar Mattahus

Alman futbol efsanesi Lothar Matthaus beşinci eşinden de boşandı. Evlilik bazı insanlara göre değil.

Kaynak: Haber Global TV