5 kez boşanan adam: Lothar Matthaus

5 kez boşanan adam: Lothar Matthaus

Alman futbol efsanesi Lothar Matthaus beşinci eşinden de boşandı. Evlilik bazı insanlara göre değil.

Kimilerine göre evlilik bir ömür aynı yastığa baş koymak demek. Yaşayan Alman futbol efsanesi Lothar Matthaus da ‘evet’ derken böyle hissetmiş midir bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki Matthaus’un beşinci kez boşandığı.

Oyunculuğu döneminde, Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamış teknik direktör, 27 yaşındaki eşi Rus, Anastasia Klimko’dan boşanma kararı aldı. 60 yaşındaki Matthaus ile eşi arasındaki büyük yaş farkı bu birlikteliğin sona ermesinde etkili olmuş olabilir.

150 kez Alman Milli Takımı forması giymiş olan Matthaus yıl başından bu yana eşi ile resmen boşandığını sadece basına haber vermediklerini söyledi. Boşanan çiftin bu evlilikten yedi yaşında bir çocukları bulunuyor.

'DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZEMEZDİK'

27 yaşındaki Klimko ise boşanma davasında, “Bir insanı belli bir süre tanıdıktan sonra gerçek karakterini anlıyorsunuz. Her şey huzur içinde sona erdi. Daha iyi bir şekilde çözemezdik” diyordu.

Son eşi Anastasia Klimko 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aɴᴀꜱᴛᴀꜱɪᴀ Mᴀᴛᴛʜäᴜꜱ (@anastasiamammamia)'in paylaştığı bir gönderi

Lothar Matthaus’un geçen günlerde Mikonos Adası’nda genç bir kadın ile fotoğraflarının ortaya çıkması manşetleri süslemişti. Matthaus’un beşinci eşinden bir oğlu ve ilk eşinden iki kızı var.

Matthaus, 1981-1992 yılları arasında Sylvia, 1992’den sonra Lolita Morena daha sonra Marijana Kostic ardından Liliana Cudinova ile evlenmişti. Matthaus boşanmalarının ardından kısa açıklamalarla basını bilgilendiriyor. Dördüncü eşi Cudinova ile ayrılığının ardından, “Boşanma kelimesini kullanmayı sevmiyorum ama bir avukat tutacağım” demişti. Matthaus, o dönem 22 yaşında olan Cudinova ile Münih’te bir Oktoberfest sırasında tanışmıştı.

5 kez boşanan adam: Lothar Matthaus - Resim : 1
Bir Inter efsanesi olan Lothar Matthaus'a 10 numaralı forması yıllar sonra Guiseppe Meazza Stadı'nda takdim edilirken. Fotoğraf: Reuters

'DAHA PAZAR GÜNÜ 'SENİ SEVİYORUM' DEDİ'

Kendisinden 26 yaş küçük eşi Cudinova'yı anlamakta zorluk çektiğini belirten Lothar Matthaus, “Daha Pazar günü bana gelip, ‘seni seviyorum, seni özlüyorum' dedi. Şimdi de boşanma haberleri çıktı” açıklamasında bulunmuştu.

Lothar Matthaus, 2009'a girerken Las Vegas'ta Liliana ile hayatını birleştirmiş, en büyük kızından bir yaş küçük Cudinova'nın 'bu kez doğru tercih olduğunu' söylemişti.

Matthaus’un birlikte olduğu kadınların bazı fiziksel özellikleri dikkat çekiyor. 60 yaşındaki futbol insanı koyu renk saçlı kadınlardan hoşlanıyor.

Evlilik her insana göre değil. Matthaus bunun yaşayan örneklerinden biri. Türkiye’de son beş yıldır üst üste evlilik sayıları azalıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde 18 yaşın üstündeki insanların yüzde 50’si evli. Bu oran 1960’ta yüzde 72’ydi. ABD’de hiç evlenmeyen insanların yüzde 14’ü bu kararını değiştirmeyi de düşünmüyor.

The Atlantic yazarı Mandy Len Catron’a göre; sosyal insanlar evlenmeye pek uygun değil. Yazar şöyle düşünüyor: Bekar insanlar açık ara dış dünya ile daha entegreler. Kardeşlerine ve yaşlanan anne babalarına daha çok zaman ayrılabilirler. Daha çok arkadaşları vardır. Bekar kadınlar politik mücadeleye daha çok atılır, mitinglere gider, bağış toplama etkinliklerinde daha sık bulunurlar.

 EVLİLİĞİN İLK YILLARI NASIL GEÇER?

İlişki terapistlerine göre evliliğin ilk birkaç yılı erkekler daha duyarlı, kadınlar ise duygusal olarak daha stabil bir hale geliyorlar ama günün sonunda daha az konuda anlaşabilen insanlar olabiliyorlar.

Bilimsel olarak da “Balayı ayları” diye bir dönemin olduğu kabul ediliyor. Bu dönemi daha uzun yaşayan çiftlerin sevgili oldukları dönemdeki alışkanlıklarını kaybetmedikleri görülüyor.

Lothar Mahtthaus’un ilişkilerinde eşini aldatıp aldatmadığı bilinmiyor ama bazı insanların tek eşli bir yapıları olmadığı da ifade ediliyor. Gallup araştırma şirketinin 2020 yılında yaptığı bir araştırmaya göre ABD’de 2004 yılında çok eşliliği ahlaki olarak onaylayanların oranı yüzde 7 iken bu oran 2020 yılında yüzde 20’ye çıkmış.

Kaynaklar: Die Welt, Psychology Today, Gallup