İsrail kana doymuyor, Mossad ABD'de vuracak!

ABD İsrail Mossad Hamas Hizbullah Gündem haberleri Dünya haberleri Filistin İstihbarat ÖZEL HABERLER
İsrail kana doymuyor, Mossad ABD'de vuracak!

Dünya, Mossad'ın Lübnan'daki ikinci operasyonuyla sarsılırken, İsrail basını ve küresel istihbarat medyasından şok bir iddia geldi. Buna göre İsrail merkezli özel bir ajanlık şirketi ABD topraklarında operasyon düzenlemeye hazırlanıyor. Operasyona bir noktada Mossad'ın da dahil olacağı iddialar arasında.

İsrail'de yayımlanan 'The Marker' gazetesinin iddiasına göre İsrail Diaspora İlişkileri ve Antisemitizmle Mücadele Bakanı Amichai Chikli, ülkede bulunan 'Black Cube' (Kara Küp) adlı özel ajanlık şirketini devreye sokma kararı aldı. Elde edilen bilgilere göre istihbarat şirketi ABD üniversitelerinde devam etmekte olan Filistin'e destek protestolarını durdurmak için Birleşik Devletler'e gönderilecek. Şirketin önce protestoları gözlemlemesi sonrasında ise gösterileri organize eden ABD'li derneği çökertmesi planlanıyor. İstihbarat kaynakları ise böylesine bir operasyondan elde edilen bilgilerin Mossad'a verileceğini iddia ediyorlar. Bu bilginin ifşa edilmesi akıllara “Mossad bu kez de ABD'deki Hizbullah ve Hamas yanlılarına benzer bir operasyon mu düzenleyecek” sorusunu getirdi. 

İsrail kana doymuyor, Mossad ABD'de vuracak! - Resim : 1
İsrailli Bakan Amichai Chikli'nin, ülkedeki özel bir ajanlık firmasına ABD topraklarında istihbarat faaliyeti yapma direktifi verdiği iddia ediliyor.

DERNEĞİ ÇÖKERTME GÖREVİ

The Marker gazetesi İsrail Diaspora İlişkileri ve Antisemitizmle Mücadele Bakanı Amichai Chikli'nin Kara Küp istihbarat şirketinin CEO'su Dan Zorla ile yakın zamanda bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail hükümetinin ABD topraklarında gerçekleştirmeyi düşündüğü istihbarat ve ajanlık faaliyetlerinde resmi hiçbir örgütün ya da kişinin isminin geçmemesini isteyen İsrail hükümeti, çözümü özel ajanlık şirketlerinde buldu. İsrail basınının iddiasına göre Kara Küp'ün ABD üniversitelerinde gerçekleştirilen İsrail karşıtı ve Filistin yanlısı protestoları organize eden 'Filistin'de Adalet için Öğrenciler' derneğini çökertmesi bekleniyor.

MOSSAD DEVREDE

İsrail eski Ulusal Güvenlik Danışmanı ve ülkenin istihbarat servislerinin çatı kuruluşu olan İsrail Güvenlik Ajansı'nın (ISA) eski Baş Danışmanı görevlerinde bulunan Dr. Avner Barnea ise operasyonun daha geniş bir çerçevede düzenlenebileceğini iddia etti. Dr. Barnea istihbarat şirketinin ayrıca ABD'de yaşayan Hizbullah ve Hamas destekçisi isimleri de takibe alma olasılığının çok yüksek olduğu iddiasında bulundu. Bu açıklama akıllara Mossad'ın Lübnan'daki Hizbullah üyelerini elektronik cihazlarına yerleştirilen patlayıcılarla öldürülmesini getirdi. Öte yandan İsrailli özel istihbarat şirketlerinin daha önce Lübnan, Ürdün, Mısır, Filistin ve İran'daki faaliyet raporlarını Mossad ile paylaştığı da biliniyor. Yaşanan gelişmeler gündeme “Mossad bu kez de ABD'deki Hizbullah ve Hamas yanlılarına benzer bir operasyon mu düzenleyecek” sorusunu da getirdi.

İsrail kana doymuyor, Mossad ABD'de vuracak! - Resim : 2
İsrail'in daha önce de ABD vatandaşı Jonathan Pollard'ı  kullanarak Birleşik Devletler topraklarında istihbarat yaptığı ortaya çıkmıştı. İsrail böylesine bir olayın tekrarlanmayacağına ilişkin Washington'a teminat vermişti.

ABD'YE TEMİNAT VERİLMİŞTİ

İstihbarat şirketinin çok sayıda Musevi kökenli ABD vatandaşını çalıştırmasının ise İsrail için bir avantaj olduğunu dile getiren yayın organlarında böylesine bir operasyonun ABD-İsrail ilişkilerinde ve kamuoyunda kırılma yaratabileceği düşüncesine de yer verilmekte. İsrail ABD ile böylesine bir krizi daha önce 1987 yılında yaşadı. İsrail adına istihbarat yaptığı ortaya çıkan ABD vatandaşı Jonathan Pollard vakasından sonra dönemin İsrail hükümeti Washington'a bir daha Birleşik Devletler topraklarında istihbarat faaliyeti yürütmeyeceği konusunda teminat verdi.

ASKERLERİN YÖNETİMİNDE

Her ne kadar Bakanlık ve Kara Küp şirketi bu iddiaları yalanlasa da istihbarat organları ve İsrail medyası bu görüşmeyi doğruluyor ve operasyona karar verildiğini iddia ediyor. İstihbarat organlarına göre şirketin Danışma Komitesinde ise başta İsrail Ordusu'ndan emekli Orgeneral Giora Eiland olmak üzere çok sayıda üst düzey asker olması da olası bir operasyonun yalnızca “istihbarat faaliyetleriyle sınırlı kalmayacağını” göstermekte.

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel