Bu haberleri okudunuz mu? Marmara depremi, adaylar ve metrobüs

Gündem haberleri
Bu haberleri okudunuz mu? Marmara depremi, adaylar ve metrobüs

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketinin üzerinden tam 7 hafta geçti. Türkiye bir yandan yaralarını sarmaya devam ederken, bir yandan da seçim takvimi netleşti. Bazı cumhurbaşkanı adayları imza toplama sürecine girdi. Dünya ise ChatGPT teknolojisi ile Elon Musk'ın son icraatını konuşuyor.

5 Soru 5 Cevap | Kiralara tavan uygulaması getirilebilir mi? Temmuz 2023'ten sonra ne olacak?

Ev sahibi ile sorunu olmayan kiracı, kiracısı ile sorunu olmayan ev sahibi yok denecek kadar az. Temmuz 2023'te yüzde 25 sınırı kalkıyor. Bu tarihten sonra kiralara ne olacak? Borçlar kanunu kiracıyı mı, ev sahibini mi koruyor?

 20 sene sonra... İşgalden sonra Irak'ta ve ABD'de ne değişti?

ABD'nin Irak'ı işgalinin üzerinden 20 sene geçti. Bush'un, Saddam Hüseyin'in kitle imha silahı bulundurduğu gerekçesiyle başlattığı işgalin ardından Irak siyaseten hala toparlanamadı. İşgal, ABD'nin denizaşırı operasyonlara yaklaşımını nasıl değiştirdi?

Ünlülerin makyaj markalarının altın çağı bitiyor mu?

Artık neredeyse her ülkede ünlülerin kendi makyaj markası var. Ve bu şirketlerin hepsinin başarılı olduğunu söylemek zor. Uzmanlar, son dönemde tüketici tercihlerinin makyaj malzemesinden cilt bakım ürünlerine kaydığını belirtiyor. Peki tüketicilerin bu tutumu kozmetik şirketlerini nasıl etkiliyor?

Kaygan zeminde bir ilişki... Elon Musk'ın Amerika ile arası neden kötü?

Elon Musk öyle güçlü bir hale geldi ki Biden yönetimi, onu ne açıktan hedef alabiliyor ne de yaptığı her şeye göz yumuyor.

 Ara eleman sorunu malum... EYT ile emekli olacak mavi yakalının yeri dolar mı?

Türkiye'de ara elaman sıkıntısı yaşandığı malum. EYT ile birlikte ne kadar mavi yakalının emekli olacağı net olarak bilinmiyor ama 'Ara eleman sorunu derinleşir mi?' endişesi hakim. Peki mavi yaka çalışanların çoğunun birden emekli olması durumunda yerlerinin doldurulması mümkün mü?

 'İçindekiler: Trileçe...' | Bu kadar az bilgiyle nasıl reyona gelebiliyorlar?

Gıda denetimi ülkemizde sık sık gündeme gelen bir konu. İlgili kurallara göre bir hazır gıdanın içinde yer alan her bir içerik paketin üzerinde yazmak zorunda. Peki hazır gıdaların paketleri nasıl denetleniyor? Biz de bu ürünlerin ambalajlarını ne kadar okuyoruz?

Türkiye şantiyeye dönüyor! İnşaat maliyetleri nasıl etkilenecek?

Kahramanmaraş depremleri sonrası, Türkiye'de görülmemiş bir inşaat seferberliği başlıyor. Peki Türkiye genelinde başlayan bu hummalı inşaat faaliyetleri, malzeme maliyetlerini daha da artıracak mı? Bu durumun enflasyona nasıl bir etkisi olacak?

Çin ve Japonya'nın Ukrayna hesabı ne? '2015'ten bu yana tansiyon...'

Çin ile Rusya liderleri Moskova'da görüşürken, aynı anda Japonya ve Ukrayna liderleri de Kiev'de bir araya geldi. Xi'nin ziyareti önceden biliniyordu ancak Kişida'nın ziyareti sürpriz oldu. Çünkü Japonya ve Rusya hala resmi olarak savaşta. Japonya bu zamanlamayla kime, ne mesaj vermeyi hedefledi?

Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam...

Arnold Schwarzenegger 75 yaşını devirdi. Her gün spor yapmaya devam ediyor. Eskisine göre daha duygusal ama eski günleri o kadar da özlemle anmıyor.

'Ben de adayım!' Bazılarının adını pek duymadık...

Cumhurbaşkanlığı yarışı için 555 bin 980 TL miktarı yatıran ve 100 bin imza toplaması gereken adayların arasında daha önce geniş kesimler tarafından adı duyulmamış kişiler de bulunuyor. Bu kişilerin aday olma motivasyonları ne? Siyasete uzun vadeli baktıkları için mi aday oluyorlar?

'Ben böyle değildim, metrobüste oldum' | Toplu taşıma bizi nasıl çıldırtabiliyor?

İstanbul'un toplu taşıması en az trafiği kadar 'dertli' bir mesele. Özellikle de metrobüs... İki yaka arasında ulaşımı mümkün kıldığı ve trafiği baypas edebildiği için yoğun olarak tercih ediliyor. Bu yoğunluk ise normalde sakin olan kişilerin metrobüste 'bir canavara' dönüşmesine neden olabiliyor.

4 Soru 4 Cevap: ChatGPT | Korkalım mı, kullanalım mı?

ChatGPT isimli yapay zeka teknolojisi hayatımıza gireli çok değil, dört ay oldu. Sistem bu sürede teknoloji dünyasını şaşırtacak şekilde geliştirildi. Piyasaya sürüldüğünde 'ödev yapan yapay zeka' olarak yorumlanan bu sistemin, şimdi iş hayatını gelecekte nasıl etkileyeceği konuşuluyor.

Konut fiyatları neden düşmüyor? Bu kadar satılık ilanı var...

Kahramanmaraş depremleri sonrası evlerinin sağlam olmadığını düşünen vatandaşlar konutlarını satışa çıkarıyor. Satılık ev ilanlarının artması konut fiyatlarına nasıl yansıyacak? Satılık ya da kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul'da nüfus artış hızı neden azalıyor? 'Beklenen Marmara depremi...'

İstanbul'da son yıllarda nüfus artış hızı oldukça yavaşladı. Covid-19 pandemisi, ekonomik zorluklar ve yaşanan konut sıkıntısı, şehirdeki nüfus artış hızını yüzde sıfıra yaklaştırdı.

Manchester United'ın satışının şifreleri... Masadaki iki teklif ve Katar'ın futbol planı!

Manchester United için masada iki somut teklif var. Bir tarafta Sir Ratcliffe, diğer tarafta Şeyh Jassim. Taraftar Glazer Ailesi'ni istemiyor. Satış gerçekleşirse United'ın tarihin en pahalı spor kulübü olma ihtimali var.

 5 soru 5 cevap: Fransa'daki protestoların amacı ne?

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un özel yetkilerini kullanarak geçirdiği emeklilik yaşını yükselten yasa tasarısını protesto eden gösteriler ve grevler ülkenin birçok şehrinde devam ediyor. Yüksek enflasyon ile mücadele eden Fransa'da Macron ise protestoların hedefindeki isim konumunda.

 Stres mutfağa ne için geldiğinizi nasıl unutturur?

21. yüzyılda stresten uzak bir yaşam pek de mümkün değil. Ancak stres belli bir noktadan sonra unutkanlık yapabiliyor. Bazen su içmek için mutfağa gittiğimizde bile ne yapacağımızı unutup salona dönebiliyoruz.

 Bedava toplu taşıma mı? Lüksemburg ne öğrendi?

Avrupa'nın en varlıklı ülkesi olan 640 binden biraz fazla insanın yaşadığı Lüksemburg'da üç yıldır toplu taşıma ücretsiz. Yine de insanların otomobillerinden vazgeçtiğini söylemek güç.

Kaynak: Web Özel

deprem Web Özel seçim