Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam...

Hollywood Web Özel
Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam...
1947 doğumlu Schwarzenegger yıllardır bitkisel temelli besleniyor. Fotoğraf: Reuters

Arnold Schwarzenegger 75 yaşını devirdi. Her gün spor yapmaya devam ediyor. Eskisine göre daha duygusal ama eski günleri o kadar da özlemle anmıyor.

Bugün bütün dünyada bir fitness çılgınlığı yaşanıyorsa bunda Instagram’dan önce onun payı var. Hollywood’da her jönün baklavalara sahip olması bekleniyor; biraz da onun sayesinde. Arnold Schwarzenegger bugün 75 yaşını geçti. Her sabah 6’da kalkıyor. Önce kedisini seviyor, kahvesini içiyor, belki bilgisayara karşı küçük bir satranç maçı yapıyor, e-maillerini kontrol ediyor ardından 4.5 kilometre bisiklet sürmek için yola çıkıyor: İstikamet spor salonu.

Neredeyse 60 yıldır Los Angeles’ta aynı salona gidiyor. Bugün yaşından dolayı kendi ölçüsüne göre ‘hafif’ kilolarda ve az tekrar ile çalışıyor. Haftanın her gününü vücudunun farklı bir bölgesine ayırmış. Gold’s Gym (gittiği spor salonunun ismi) California'da valilik de yapan Schwarzenegger’in belki de bir ünlü olarak muamele görmediği tek yer. Çünkü yaklaşık 60 yılı aşkın süredir bu salona geliyor.

Schwarzenegger göre, bir insanın vücudunun formu en iyi 26 yaşında ortaya çıkıyor. 26’dan sonra aşağı gidiş başlıyor. Ünlü aktör bugün 75 yaşında ve ölüm korkusu olmadığını sadece öleceği için canının sıkıldığını söylüyor.

Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam... - Resim : 1
Avusturya Graz'daki Schwarzenegger heykeli. Fotoğraf: Shutterstock

'70'LERDE BÖYLE BİRİ DEĞİLDİM'

Bugün halteri 60 kilogram ağırlıkla göğsüne indirip kaldırabiliyor. Yıllardır vücut geliştirme yapmaktan dolayı dizlerinde ve sırtında deformasyon var. Üç kalp ameliyatı geçirdi, bunlardan iki tanesi 10 saatin üzerindeydi.

Geçmişe göre daha duygusal biri olduğunu belirtiyor. En son Avatar 2 filminin galasına gittiğinde ona anlatılan ‘basit bir anıyı’ dinlerken bile göz yaşlarını tutamamış. “70’lerde böyle biri değildim” diyor.

Arkadaşları yavaş yavaş bu dünyadan göçmeye başlamış. 50 yıllık iş ortağı Jim Lorimer, geçen yıl vefat etmiş. Reagan döneminden bu yana kendisine mentor'lük eden George Shultz da yaşamını yitirdi. Yıllarca vücut geliştirme sporunda rakibi olan Franco Columbu ise 2019’da yaşama gözlerini yumdu. Bu kayıplar hakkında, “İnsanların hayatınızda büyük bir etkisi varsa, onlar gittiğinde büyük bir parçanız kopmuş oluyor” demekte.

Schwarzenegger’in hayatı vücut geliştirme yarışmalarında geçti. Mr. Olympia’yı yedi kez, Mr. Universe’i dört kez kazandı. Film sektöründe en iyi performansını ortaya koyduğu yıllarda 35 milyon dolarlık kontratlar yapıyordu. 2003 yılında Terminatör, 433 milyon dolarlık gişe yaptı. Politikayaysa ilk kez Bush’un daveti ile Fiziksel Sağlık ve Spor Komitesi’ne üye olarak başladı. Aynı yıl ilk denemesinde California Valisi seçildi. Aynı başarıyı 2006 yılında 17 puan farkla tekrarladı. ABD Başkanlığı için de yarışmak istedi ancak ülkenin kanunlarına göre, Başkanlık için yarışacak kişinin Birleşik Devletler topraklarında doğması gerekiyor, Schwarzenegger Avusturya doğumlu...

Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam... - Resim : 2
Schwarzenegger adına her yıl vücut geliştirme turnuvaları düzenleniyor. Fotoğraf: Shutterstock

HİZMETÇİDEN ÇOCUK SAHİBİ OLDU, EVLİLİK DANIŞMANI İYİ GELMEDİ

Özel hayatı biraz karışık. Evindeki hizmetçiden de eşinden de çocuk sahibi oldu. Toplam beş çocuk babası. 2-3 kez evlilik danışmanına başvursalar da eşi Maria Shiver ile evliliklerini kurtaramadılar.

Pandemide herkes gibi kendi içine döndüğü bir süreçten geçti. Egzersiz videoları yayınladı, ellerin nasıl uygun şekilde yıkanacağına ilişkin eğitici içerikler paylaştı. Bu süreçte Kongre baskını yaşandığında sosyal medyada politik olarak da aktifti.

Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam... - Resim : 3
Arnold Schwarzenegger'in 70'li yıllardan bir gençlik fotoğrafı. Fotoğraf: Wikimedia Commons

Arnold Schwarzenegger, II. Dünya Savaşı’nın bitiminden iki sene sonra dünyaya geldi. Bir Nazi memuru olan babası ile birlikte geldikleri bu ülkede yeni bir hayat kurdular. Meşhur olduktan sonra babasının nasıl bir Nazi olduğunu araştırmaya koyuldu. Ulaştığı bilgilere göre, posta memuru olarak görev yapmıştı ve şiddete bulaşmamıştı.

Charlottesville, Virginia’da yaşanan neo-nazi saldırının ardından yayımladığı videoda şu mesajı paylaşmıştı: "Bunu olabildiğince açık şekilde açıklamama izin verin. Sizin kahramanlarınız kaybedenlerdir. Siz yitik bir davanın destekçilerisiniz ve inanın bana, ben gerçek Nazileri tanıyorum.” Bu video 60 milyon kişi tarafından izlendi.

Terminatör serisinin ve vücut geliştirmenin çoğunlukla erkeklere yönelik olduğunu ve salgın sırasında yayımladığı videoların onu kadınlara daha da yaklaştırdığını düşünüyor. Schwarzenegger, valilik için yarışırken hakkında geçmişine yönelik pek çok taciz iddiası da ortaya atıldı. Aktör bunların bazıları için özür diledi ancak hukuken herhangi bir yaptırım ile karşılaşmadı.

Arnold Schwarzenegger 75'i devirdi... | Her gün idmana devam... - Resim : 5
Schwarzenegger, yıllarca California Valiliği görevini yürüttü. Fotoğraf: Picyrl

Usta aktör, siyasetçi, sporcu artık hayatının son dönemecinde. Belli ki hatırlanmak istiyor: “Her zaman çok güçlü insanları düşünürdüm. Diktatörleri ve onun gibi şeyleri. Yüzlerce yıl, hatta İsa gibi binlerce yıl hatırlanan insanlardan her zaman etkilenmiştim” demekte.

Kaynaklar: The Atlantic, Reuters, Instagram

Kaynak: Web Özel